Antena Meniu Search
x

Investiţie de 165 de milioane de euro în România. Oraşul unde se va construit un stadion ultra-modern de 30.000 de locuri

Pe 25 aprilie, în şedinţa de guvern de la Timişoara a fost aprobat proiectul indicatorilor tehnico-economici pentru construirea noii arene de 165 milioane de euro la Timişoara, în locul celei vechi. Premierul Marcel Ciolacu a anunţat construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri.

de Redactia Observator

la 28.04.2024, 11:21

Primul pas va fi demolarea fostului stadion pe care se va construi arena, apoi lansarea licitaţiei pentru construcţie. După finalizarea lucrărilor, stadionul se va încadra la categoria 4 UEFA, relatează Ziarul Financiar.

„Este un obiectiv foarte important pentru viețile a zeci de mii de pacienți, o investiție PNRR de peste 230 de milioane de euro. Noul institut va avea 250 de paturi și ambulatoriu integrat cu 26 cabinete medicale. Vor fi dotări de ultimă oră pentru analize de laborator, imagistică, bloc operator, terapie intensivă și centru pentru transplant. (...) Un alt proiect foarte așteptat pe plan local de zeci de mii de suporteri este construcția noului stadion de fotbal. Anul trecut, împreună cu doi timișoreni, Sorin Grindeanu și cu Alfred Simonis, m-am întâlnit cu liderii galeriei lui Poli Timișoara. Le-am promis că vom demara acest proiect și azi ne ținem de cuvânt: aprobăm indicatorii tehnico-economici pentru Stadionul din Timișoara. Va fi o arenă modernă, de 30 de mii de locuri, unde vor fi investiți peste 165 de milioane de euro”, adaugă premierul.

Acest stadion va face parte dintr-o listă de stadioane care urmează a fi construite cu ajutorul finanţărilor de la Compania Naţională de Investiţii. În următorii ani alte 8 astfel de arene vor fi ridicate în oraşele Bucureşti, Alexandria, Constanţa, Hunedoara, Piteşti şi Târgovişte. Cel mai scump va fi cel de la Bucureşti, unde clubul sportiv Dinamo se va bucura de o arenă de 170 mil. de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Evenimente » Investiţie de 165 de milioane de euro în România. Oraşul unde se va construit un stadion ultra-modern de 30.000 de locuri