Antena Meniu Search
x

Video Ipotezele luate în calcul după furtul mitralierei în Constanţa. Militarul jefuit ar fi ascultat slujba religioasă şi nu era atent

O anchetă şi multe semne de întrebare. Sunt deja două zile de când un militar din Constanţa ar fi fost lăsat fără mitralieră şi muniţie. Luat la întrebări de procurori, soldatul s-ar fi încurcat în declaraţii. Una dintre variante e că ar fi urmărit o slujbă religioasă pe telefon şi de aceea a fost surprins de atacator. În speranţa că vor găsi arma, scafandrii au intrat azi în canalul de apă de lângă garnizoană dar nu au găsit nimic. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 21.03.2022, 20:43

Vezi și

De mai bine de 48 de ore, un atacator fără chip şi identitate, înarmat până-n dinţi, este căutat de poliţişti şi jandarmi. Sunt filtre pe străzile din toată ţara, iar fiecare posibil suspect este luat la întrebări. Verificările în trafic continuă şi astăzi. Sunt 93 de filtre în cinci judeţe, cu un efectiv de 300 de poliţişti şi jandarmi. "Este în regulă, este normal să se întâmple asta având în vedere cele întâmplate", este de părere un localnic. 

Ipotezele luate în calcul după furtul mitralierei

Surse Observator spun că anchetatorii iau în calcul şi ipotezele conform cărora soldatul atacat ar fi pierdut de fapt arma ori ar fi fost mână-n mână cu presupusul agresor mascat. Suspiciunile sunt întărite de faptul că militarul s-ar fi contrazis în declaraţii şi ar fi venit cu mai multe variante ale poveştii. Ba ar fi fost în timpul rondului, ba ar fi fost în cabina de pază. Student la teologie în anul doi, bărbatul ar fi spus inclusiv că asculta o slujbă religioasă pe telefon când a fost surprins de o persoană cu cagulă, care l-a ameninţat cu un cuţit. Asta deşi, iniţial, soldatul ar fi negat că a avut telefonul, iar apoi a susţinut că i l-ar fi predat unui coleg, imediat după incident. O încălcare de consemn, cercetată acum de procurori.

Canalul de apă de lângă unitatea militară, verificat de scafandri

Din cauza declaraţiilor confuze, canalul de apă de lângă unitate a fost astăzi verificat de scafandri. Anchetatorii sperau să găsească acolo arma. Însă, nici urmă de mitralieră ori de cele 30 de cartuşe. "O ambarcaţiune a poliţiei de frontieră cu scaner radiofrafiază adâncurile canalului Poarta Albă Midia Năvădari pentru că anchetatorii vor să elimine ipoteza că arma ar fi fost aruncată în apă", arată Andreea Filip, reporter Observator. 

Investigatorii au ridicat inclusiv camere de supraveghere de la casele din zona unităţii militare Mamaia Sat în speranţa că vor putea să identifice un suspect. Unitatea nu avea propriul sistem de monitorizare video. Se cercetează inclusiv curtea unităţii militare. Procurorii vor să ştie dacă sârma de deasupra gardului a fost tăiată din interior ori din exteriorul zidului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ipotezele luate în calcul după furtul mitralierei în Constanţa. Militarul jefuit ar fi ascultat slujba religioasă şi nu era atent