Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, noi detalii despre ce a discutat cu Donald Trump

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a discutat cu preşedintele SUA, Donald Trump, despre măsurile luate de ambele ţări legate de pandemie, despre necesarul României de materiale, dar şi despre impactul economic, măsuri de relaxare şi securitatea pe flancul estic.

de Redactia Observator

la 29.04.2020, 02:52

Klaus Iohannis, noi detalii despre ce a discutat cu Donald Trump
Klaus Iohannis, noi detalii despre ce a discutat cu Donald Trump - Presidency.ro
  • Cei doi au discutat despre impactul economic al pandemiei COVID-19
  • Klaus Iohannis i-a transmis lui Donald Trump că România contează pe SUA și NATO pentru securitatea flancului estic

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că i-a transmis preşedintelui american Donald Trump, în discuţia telefonică de sâmbătă, că ţara noastră contează pe SUA şi pe NATO pentru securitatea flancului estic al Alianţei.

În plus, Iohannis a explicat că s-a discutat despre impactul economic.

Am discutat despre impactul economic, despre măsurile de relaxare pe care le iau ei, pe care le au ei în vedere, pe care le avem noi în vedere, dar şi despre securitatea flancului estic al NATO, flanc estic pe care ne aflăm noi şi i-am spus franc preşedintelui Trump că noi contăm pe SUA şi pe NATO pentru a asigura securitatea noastră pe flancul estic”, a declarat Iohannis.

Citește și:

Totodată, el a amintit că a vorbit cu preşedintele Trump şi despre criza sanitară, precum şi despre eventualul ajutor pe care l-ar putea acorda Statele Unite ale Americii.

Datele din această conversaţie, care pot fi comunicate public, au fost date în comunicatul pe care l-am dat după convorbire. Am discutat despre măsurile pe care le-am luat şi noi şi ei în această pandemie, am discutat despre problema materialelor de protecţie, despre problema ventilatoarelor şi preşedintele Trump imediat a întrebat dacă avem nevoie de ventilatoare, am spus că da, avem nevoie şi a spus că va analiza şi va trimite cât se poate de repede ventilatoare în România”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și: Preşedintele Klaus Iohannis a avut, sâmbătă, o convorbire telefonică cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump, la solicitarea părţii americane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, noi detalii despre ce a discutat cu Donald Trump