Antena Meniu Search
x

La ce preţ vindeau droguri 4 traficanţi din Petroşani. Dădeau şi pe datorie, inclusiv minorilor

Patru persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Hunedoara fiind acuzate de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc, şantaj şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, faptele petrecându-se în zona municipiului Petroşani.

de Redactia Observator

la 19.02.2024, 16:26

Trafic de droguri în Petroşani - Shutterstock (scop ilustrativ)

Potrivit unui comunicat DIICOT transmis luni, printre cumpărătorii substanţelor interzise s-au numărat şi minori, unii dintre aceştia fiind folosiţi la vânzarea drogurilor în schimbul unor cantităţi pentru consum propriu.

Trafic de droguri în Petroşani. La ce preţ le vindeau: dădeau şi pe datorie

Potrivit procurorilor, doi dintre inculpaţi şi un suspect au constituit grupul infracţional în luna ianuarie 2023, pe baza unor relaţii de rudenie, la care au aderat alţi patru suspecţi, care se sustrag urmăririi penale. Membrii grupului infracţional acţionau pe două paliere distincte, unul de procurare şi transport, având în subsidiar vânzarea, iar cel de-al doilea, de distribuţie, în special în zona unităţilor de învăţământ.

"Din probele administrate în cauză a rezultat că inculpaţii şi suspecţii, în mod repetat, au comercializat atât în zona unui club din municipiul Petroşani, cât şi cu ocazia unor evenimente private droguri de risc (canabis şi rezină de canabis), droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut drept cristal, ecstasy şi cocaină), precum şi substanţe psihoactive (2MMC), cu sume cuprinse între 100 şi 500 lei pentru o doză", se arată în comunicatul DIICOT remis Agerpres.

Pe acelaşi subiect

Cu privire la unul dintre inculpaţi, procurorii au mai reţinut faptul că a vândut unei minore o cantitate de "cristal" pe datorie, după care i-a cerut să-i achite zilnic sume de bani cu titlul de dobândă, ameninţând-o că în caz contrar vor avea de suferit atât ea, cât şi membri de familie.

Percheziţii DIICOT în Hunedoara

Procurorii şi poliţiştii au pus în aplicare, duminică, zece mandate de percheziţie domiciliară în judeţul Hunedoara, fiind identificate şi ridicate cantităţi de droguri de risc - canabis, porţionate şi ambalate, droguri de mare risc - cristal, telefoane mobile, grindere şi cântare electronice, precum şi alte mijloace de probă.

De asemenea, procurorii au sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Hunedoara cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor reţinuţi, pentru o perioadă de 30 de zile. Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » La ce preţ vindeau droguri 4 traficanţi din Petroşani. Dădeau şi pe datorie, inclusiv minorilor