Antena Meniu Search
x

Lacrimi şi durere imensă pentru Doru, unul dintre ciobanii români asasinaţi în Italia! Tânărul de 26 de ani a fost condus pe ultimul drum (IMAGINI DRAMATICE)

Ieri, Doru Constatin Olaru a fost condus pe ultimul drum în comuna Stănișești, județul Bacău. 

Ieri, Doru Constatin Olaru a fost condus pe ultimul drum în comuna Stănișești, județul Bacău. 

Reamintim că tânărul de 28 de ani împreună cu Costel Calinciuc, de 38 de ani, ambii originari din Bacău, au fost uciși cu bestialiate pe un câmp aflat în apropiere de Torino, Italia.

Românii n-au avut nicio șansă, fiind loviți în cap cu un obiect contondent, extrem de greu, cel mai probabil o bară de oțel, de cel puțin 15 ori.

Pe acelaşi subiect

Crima a avut loc în noaptea de 24 spre 25 octombrie.

Potrivit anchetatorilor, Doru şi Costel au fost vânaţi şi omorâţi de patru bărbaţi, trei dintre ei fiind fraţi: Daniele Bergero, 25 de ani, Romano Bergero, 33 ani, Piero Bergero, 30 ani şi Alex Bianciotto, de 29 de ani.

Cei patru fac parte dintr-o familie de ciobani foarte cunoscută în zonă şi sunt rezidenţi în localităţile Mercenasco, Front Canavese, Foglizzo şi Oglianico.

Motivul care a dus la oribila crima ar fi un conflict între cei doi români şi cel mai mic dintre fraţii Bergero. Italianul ar fi fost agresat de români cu câteva zile înaintea crimei, când se aflau pe o păşune din localitatea Foglizzo.

Doru și Costel lucrau ca păstori și aveau în grijă peste 600 de oi, care aparțineau unui fermier din zona Chivasso. Cei doi coborâseră în septembrie de la munte, din zona lacului Serrú, aproape de Ceresole Reale, Torino.

În momentul în care au fost atacați, au reușit să fugă, însă Doru Olaru a fost imediat prins și lovit cu bara de oțel în cap până și-a dat ultima suflare.

Atacatorii l-au vânat apoi pe Costel Calinciuc pe câmp și au reușit să-l prindă la circa 500 de metri distanță de Doru Olaru. Costel a avut parte de aceeași soartă.

Pentru a-și ascunde urmele, criminalii au incediat locul faptei.

Cei patru suspecţi - Daniele Bergero, 25 de ani, Romano Bergero, 33 ani, Piero Bergero, 30 ani şi Alex Bianciotto, de 29 de ani - au fost arestaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Lacrimi şi durere imensă pentru Doru, unul dintre ciobanii români asasinaţi în Italia! Tânărul de 26 de ani a fost condus pe ultimul drum (IMAGINI DRAMATICE)