Antena Meniu Search
x

Video Lacrimi şi emoţii pe aeroport, după ce românii de afară se întorc acasă: "Dacă îți doreşti cu adevărat să fii lângă familie, poţi să fii"

Chiar şi în Ajunul Crăciunului, românii au fost tot pe drumuri. Peste 100 de mii de persoane stabilite în străinătate au putut ajunge abia azi în ţară, fie cu maşina, fie cu avionul. Vor petrece sărbătorile alături de cei dragi iar în ianuarie vor face cale întoarsă.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 24.12.2021, 23:47

Vezi și

Reporter-familie: Am ajuns aici să îl aştept pe tati.

- De unde vine tati?

- De acolo vine..doar că e puţin aglomerat. Tatiiiii. Mi-e dor de tine. 

- Dacă îşi doreşti cu adevărat să fii lângă familie, poţi să fii. 

Pe acelaşi subiect

- Sunteţi emoţionat.

- Foarte emoţionat.

Aşa a fost toată ziua la terminalul sosiri al aeroportului Henri Coandă. O atmosferă plină de emoţie, cu oameni care îi aşteptau pe cei dragi, care se întorceau de peste hotare.

Reporter-român: - De pregătit, pregătim noi, cei de acasă. Ei doar vin la masă. Important e să vină fizic, cadourile...ei sunt cadoul

Peste 136.000 de persoane au tranzitat punctele de trecere a frontierei în ultimele 24 de ore, cele mai multe la graniţa cu Ungaria şi în aeroporturi. 

Lacrimi şi emoţia revederii pe aeroport

Reporter-român: - De când nu v-aţi mai văzut băiatul?

Ne vedem mai des pe telefon. Din august, de când a avut nunta. În rest, o singură dată pe an.

De la începutul lunii, 1,2 milioane de persoane s-au întors în ţară, însă apogeul a fost atins în intervalul 17-19 decembrie. În cele 3 zile, nu mai puţin de 500.0000 de români au tranzitat graniţa.

Şi în Gara de Nord a fost forfotă pe tot parcursul zilei. 

Români-reporter: Merg acasă, la Brăila.

- După cât timp?

- După aproape 2 ani cred.

- Merg la mama mea, în Craiova.

- De cât timp n-ai mai fost acasă?

- Un an şi jumătate, doi..

Aeroporturile vor fi din nou arhipline după data de 2 Ianuarie, atunci când se întorc foarte mulţi români în străinătate. Din acest motiv, la Otopeni toate ghişeele de check-in vor fi deschise iar personalul va fi suplimentat în zona de control de securitate şi control paşapoarte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Lacrimi şi emoţii pe aeroport, după ce românii de afară se întorc acasă: "Dacă îți doreşti cu adevărat să fii lângă familie, poţi să fii"