Antena Meniu Search
x

Video Marile oraşe ale lumii se pregătesc de Crăciun. Mulţi vor petrece însă sărbătoarea doar în familie

Lumea întreagă se pregăteşte să întâmpine sărbătorile de iarnă. Marile oraşe ale lumii precum New York, Moscova şi Paris au fost împodobite de sărbătoare. Iar la Londra, ducesa de Cambridge a organizat un concert de colinde dedicat angajaţilor din prima linie.

de Greta Gavrilă

la 23.12.2021, 22:21

Vezi și

Instalaţii colorate, ornamente şi brazi de Crăciun. Niciun colţ al cartierului Dyker Heights din New York  nu rămâne neîmpodobit. În fiecare, locatarii se întrec în decoraţiuni. Iar verdictul este dat de miile de oameni care vizitează străzile devenite atracţie turistică. 

Locatar: Oamenii se opresc să facă poze casei, a decorului cu Naşterea Domnului, îţi pun întrebări, se angajează în conversaţii. Fie că eşti multimilionar sau sărac, tot sărbătoreşti. 

În Piaţa Time's Square, organizatorii pun la punct ultimele detalii pentru petrecerea de stradă din noaptea dintre ani. Au fost deja testate instalaţiile care vor anunţa trecerea în 2022. 

Un Crăciun restrâns

Pe acelaşi subiect

În Londra, ducesa de Cambridge s-a ocupat personal de decoraţiuni şi a organizat un concert de colinde la catedrala Westminster Abbey, dedicat angajaţiilor din primă linie.  printre artişti, Elie Gouldig şi Leona Lewis.

Kate, ducesa de Cambridge: Am fost mai distanţaţi emoţional şi fizic unii de alţii, ne-am izolat unii de ceilalţi. Dar cred că prin această separare, am realizat cât de mult avem nevoie unii de alţii. 

Turistii şi localnicii din Paris fac ultimele cumpărături înainte de sărbători. Iar unul dintre cele mai populare locuri zilele acestea este târgul de Crăciun din inima capitalei franceze. 

Localnic: Vom petrece în cerc restrâns, cu familia, şi ne gândim să facem câteva teste rapide înainte ca să fim siguri. Dar pentru copii, încercăm să păstrăm magia Crăciunului. 

Chiar dacă petrec Crăciunul pe rit vechi, respectiv pe 7 ianuarie, ruşii au intrat în spiritul sărbătorilor de iarnă. În Piaţa Kremlinului, copiii din Moscova au ajutat la împodobirea unui brad înalt de 28 de metri. 

Localnic: Mereu mi-am dorit să decorez acest brad şi să vin aici.

În Ierusalim, primăria a oferit azi brazi localnicilor. Iar cartierul creştin a fost decorat cu instalaţii colorate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Marile oraşe ale lumii se pregătesc de Crăciun. Mulţi vor petrece însă sărbătoarea doar în familie