Antena Meniu Search
x

Laura Codruţa Kovesi a fost pusă sub control judiciar

Laura Codruţa Kovesi a fost pusă sub control judiciar, după mai bine de 6 ore de audieri la Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

de Redactia Observator

la 28.03.2019, 19:46

Laura Codruța Kovesi la o ceremonie
Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub control judiciar în urma audierilor de joi - Mediafax Foto via Hepta

Laura Codruţa Kovesi a fost pusă sub control judiciar, după mai bine de 6 ore de audieri la Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a ajuns, joi, în jurul orei 13.00, la Secţia specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţiei pentru a fi audiată.

În 8 martie, procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au transmis că au dispus continuarea urmăririi penale faţă de Laura Codruţa Kovesi, fost procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat în modalitatea coordonării şi complicitate la represiune nedreaptă sub forma participaţiei improprii. Laura Codruţa Kovesi a respins, într-o declaraţie pentru G4Media.ro, acuzaţiile aduse de procurorii SIIJ în cel de-al doilea dosar penal deschis pe numele său. Kovesi a descris drept ”hilare” acuzaţiile. 

"La data de 7 martie 2019 a fost adusă la cunoştinţa suspectului efectuarea în continuare a urmăririi penale. Faptele cercetate constau în aceea că, pe durata exercitării mandatului de procuror şef la Direcţia Naţională Anticorupţie, în perioada 2015-2016, ar fi coordonat, prin activitatea efectiv desfăşurată, prin ordine si dispoziţii date, grupul infracţional iniţiat de doi procurori  şi un ofiţer de poliţie judiciară, la care au aderat alţi trei procurori şi un alt ofiţer de poliţie judiciară, iar aceştia ar fi acţionat, în mod coordonat, în scopul comiterii infracţiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual şi uz de fals.", au transmis reprezentanţii secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie. 

La ieşirea de la audieri, Laura Codruţa Kovesi a spus că procurorul de caz i-a interzis să vorbească cu presa despre dosarul în care e inculpată.

"În acest moment am interdicţie de a vorbi cu presa despre dosarul pentru care am fost astăzi citată. (...) Nu am voie să vă spun absolut nimic din ceea ce s-a întâmplat aici, astăzi, şi nici cu privire la acest dosar. (...) Cred că e o măsură de a-mi închide gura, de a nu mai spune ce se întâmplă, este o măsură de a ne hărţui în continuare pe toţi cei din sistemul judiciar care ne-am făcut treaba. După cum se ştie, sunt într-o procedură internaţională, în care am ieşit prima. Probabil că disperarea unora că voi putea ocupa acea funcţie (şef al Parchetului European - n.r.) a ajuns la anumite cote şi din acest motiv eu nu mai am voie să vorbesc cu presa.", le-a spus Kovesi jurnaliştilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Laura Codruţa Kovesi a fost pusă sub control judiciar