Antena Meniu Search
x

Rezultate Simulare Bacalaureat 2019. Notele pentru elevii claselor a XII-a

Rezultate Simulare Bacalaureat 2019: notele obţinute de elevii de clasa a XI-a și clasa a XII-a sunt anunțate vineri, 29 martie, de Ministerul Educaţiei. Probele au fost susținute săptămâna trecută.

de Redactia Observator

la 29.03.2019, 14:40

Rezultate Simulare Bacalaureat 2019: notele obţinute de elevii de clasa a XI-a și clasa a XII-a sunt anunțate vineri, 29 martie, de Ministerul Educaţiei. Probele au fost susținute săptămâna trecută.

Rezultatele la examenul de Simulare de la Bacalaureat vin în urma probelor la română şi matematică, susţinute pe 18, respectiv 20 martie. Sunt peste 100 de mii de elevi de clasa a XII-a care au dat Simularea, și alți peste 100 de mii de clasa a XI-a. Faţă de colegii lor mai mici, elevii de clasa a XII-a au mai susţinut, în 21 martie, proba la alegere a profilului şi specializării.

Elevii care învață la un liceu cu predare într-o limbă a minorităților naționale au mai avut de susţinut încă o probă, cea la limba maternă.

Resposabilii din Ministerul Educaţiei pun la la dispoziţie notele vineri, 29 martie.

Rezultate Simulare Bac 2019

Rezultatele obținute la examenul de simulare Bac 2019 nu sunt publice, așa cum se întâmplă în cazul adevăratelor probe susținute în vară, când notele sunt afișate la licee și pe edu.ro.

La simulare, rezultatele sunt disponibile la fiecare școală și sunt transmise doar elevilor care au susținut probele și părinților lor. Notele nu se contestă și pot fi trecute în catalog doar la cerere, în baza unei cereri scrise, depusă fie de elevi, fie de părinții acestora.

Media probelor trebuie să fie 6, pentru ca examenul să fie promovat, iar, la fiecare probă scrisă, elevii trebuie să obțină cel puțin nota 5.

Ce se întâmplă cu rezultatele la Simulare Bacalaureat 2019

Rezultatele finale la simularea Bac 2019 vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Rezultatele la examenul de Simulare de la Bacalaureat vin în urma probelor la română şi matematică, susţinute pe 18, respectiv 20 martie

Simularea la Bac 2019 a fost destinată familiarizării elevilor cu rigorile examenului de Bacalaureat, pentru a se putea acomoda mai bine în momentul în care vor susține probele. 

Elevii de clasele a XI-a și a XII-a au susţinut probele scrise la simularea Bacalaureat 2019, cu trei luni înaintea primei sesiuni a examenului maturităţii din acest an.

Probele s-au încheiat săptămâna trecută, iar vineri, 29 martie, adolescenții află rezultatele.

Elevii de clasa a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, dar și cei care sunt în clasa a XI-a zi și a XII-a seral/frecvență redusă află cât de bine sunt pregătiţi Bacalaureat.

Ce urmează după Simularea de la Bacalaureat 2019

Următorul pas din acest an pentru elevii de clasa a XII-a este chiar examenul de Bacalaureat 2019. Înscrierile sunt prevăzute pentru perioada 27 - 31 mai.

Spre deosebire de anul trecut, când înscrierile au început la final de ianuarie şi probele orale au avut loc în februarie, în prima sesiune de Bac 2019, toate examenele au loc în vară, în perioada 3 iunie - 4 iulie. Oficial, prima sesiune se va încheia pe 13 iulie, când sunt publicate rezultatele după soluţionarea contestaţiilor.

Primele rezultate la Bacalaureat 2019 sunt afişate pe 8 iulie. După soluţionarea contestaţiilor, sunt afişate rezultatele finale, pe 13.

În prima sesiune de Bac 2019, toate examenele au loc în vară, în perioada 3 iunie - 4 iulie

Promovabilitate la Simulare Bacalaureat, anul trecut

Conform datelor furnizate de oficialii din învățământ, anul trecut, în urma simulării probelor scrise de la examenul de Bacalaureat, ponderea elevilor de clasa a XII-a cu medii care asigură promovarea, respectiv de 6 şi peste 6, a fost de 39,55%, adică 43.800 de elevi din 110.752 de elevi prezenţi.

La clasa a XI-a, rata de promovare a fost de 33,73%, în creştere cu aproape 4 procente, comparativ cu 2017, când s-a situat la valoarea de 29,85%, respectiv cu 8 procente faţă de 2016 (25,76%), conform Ministerului Educaţiei Naţionale.

Calendar Bac 2019, prima sesiune

Pentru examenele de simulare la Bacalaureat însă, nu a fost, deocamdată, anunţat programul.

Înscrierile în prima sesiune

Conform Ministerului Educaţiei, anul şcolar se încheie în acest an pentru elevii de clasele a XII-a şi a XIII-a, care intră în Bac, pe 31 mai. Înainte de finalul anului însă are loc primul pas către examenele din prima sesiune, adică procesul de înscriere, fără de care candidaţii nu pot participa la probe.

Înscrieri la prima sesiune de Bac 2019: 27 - 31 mai

Calendarul probelor orale la Bacalaureat 2019

Probele de competenţe deschid prima sesiunea de examene din acest an. Prima probă începe la doar 3 zile după încheierea anului şcolar şi a procesului de înscriere la Bac, adică pe 3 iunie. Se dau examene la limba română, limba maternă - pentru elevii care fac liceul într-o limbă a minorităţilor, competenţe digitale şi limbă străină. Ultimul examen oral are loc 8 zile mai târziu faţă de primul, adică pe 11 iunie.

Probele orale:

- limba română (proba A): 3 - 4 iunie

- limba maternă (proba B): 5 - 6 iunie

- competenţe digitale (proba D): 7, 10 şi 11 iunie. Oficialii din Învăţământ precizează că în cazul candidaţilor de alte confesiuni decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile pe 10 iunie, pot fi programaţi pentru a da proba de competenţe digitale în zilele de 7 şi 11 iunie.

- limba străină (proba C): 12 - 13 iunie

La aceste probe nu se dau note, ci doar calificative, care nu sunt luate în considerare la calcularea mediei generale la Bacalaureat 2019. Susţinerea lor este însă obligatorie pentru ca un candidat să poată fi declarat admis.

Calendarul probelor scrise de la Bac 2019

După examenele orale, candidaţii au o pauză de 18 zile. Intră apoi în focul probelor scrise, ale căror note vor fi decisive pentru stabilirea mediei generale. Primul examen începe pe 1 iulie, iar ultimul are loc 3 zile mai târziu, pe 4 iulie. 

Probele scrie:

- limba română (proba Ea): luni, 1 iulie

- limba maternă (proba Eb): marţi, 2 iulie

- proba obligatorie a profilului (Ec): miercuri, 3 iulie

- proba la alegere a profilului şi specializării (Ed): joi, 4 iulie

Rezultate Bac 2019 în prima sesiune

După încheierea probelor scrise, profesorii vor avea la dispoziţie încă 3 zile pentru corectarea tuturor lucrărilor la care s-au făcut contestaţii, pentru ca afişarea primelor rezultate să fie luni, pe 8 iulie. Candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute la scris mai au o şansă prin contestaţii, care sunt soluţionate într-o perioadă de 4 zile. Apoi, prima sesiune de Bac 2019 ia sfârşit prin afişarea rezultatelor finale, pe 13 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Rezultate Simulare Bacalaureat 2019. Notele pentru elevii claselor a XII-a