Antena Meniu Search
x

Video Leii Simba şi Georgiana s-au bucurat de libertate doar o oră și jumătate, după evadarea din Zoo Rădăuţi

A fost panică timp de aproape două ore în Rădăuţi. Doi lei au reuşit să iasă din cuşcă, după ce unul dintrei ei lovit o trapă de tablă până când s-a rupt. Îngrijitorul care le făcea curăţenie în curtea extrerioară s-a trezit cu leii în spatele lui şi a rupt-o la fugă. Grădina nu era deschisă la acea oră publicului şi angajaţii au blocat rapid toate uşile, aşa că leii s-au plimbat doar în parcul zoologic. Autorităţile i-au băgat în sperieţi pe localnici cu un mesaj Ro-Alert prin care anunţau că leii sunt liberi în oraş. 

de Redactia Observator

la 09.06.2022, 19:31

Vezi și

Simba şi Georgiana s-au născut în captivitate. El în Ungaria, acum nouă ani, şi ea chiar la Grădina Zoologică din Rădăuţi, acum 14 ani. Leul şi leoaica nu au alergat niciodată în savană. Azi dimineaţă au simţit pentru puţin timp gustul libertăţii, când au ieşit din cuşcă şi au făcut o plimbare pe aleile parcului.

Ion, îngrijitor: El când e în călduri el se mai bate cu celălalt. Şi era nervos şi a sărit la trapă. Şi trapa a sărit de pe cornerele alea, s-a îndoit şi eu eram aici. Noroc că uşa era deschisă şi eu am ieşit afară. Nu am apucat nici să închid uşa.

Îngrijitorul care făcea curăţenie s-a trezit cu leii în spatele lui. Speriat, bărbatul a luat-o la fugă şi şi-a strigat colegii.

Bogdan, îngrijitor: Atunci când a ieşit, am strigat la el. Am strigat, el s-a oprit. El dădea să fugă după colegul. Ioane, vino încoa, uite leul te caută!

Pe acelaşi subiect

Leii Simba şi Georgiana au pornit-o agale, la plimbare, prin grădina zoologică

Între timp, angajaţii au blocat porţile instituţiei, au chemat medicul veterinar şi au sunat la 112. Localnicii s-au trezit din somn cu telefoanele ţiuind cu Ro-Alert. Un telespectator ne-a trimis pe Fii Observator mesajul care avertiza oamenii că leii au evadat în afara grădinii zoologice.

Bogdan, îngrijitor: Prima dată au fost închise porţile şi oamenii încadraţi în fiecare unghi ca să putem supraveghea mişcarea leului. Fiecare îşi ştie locul în caz de evadare.

Corneliu Gârdeiu, consilierul primarului: Nicio secundă nu a fost pusă vreo persoană în pericol, întrucât pe perioada acestor lucruri nu au existat vizitatori în parcul zoo.

Un grup de copii din Botoşani, care veniseră în excursie cu învăţătorii lor, au fost întorşi din drum la poartă.

Cu grădina închisă, leii au fost înconjuraţi şi tranchilizaţi. Leoaica, prima, apoi leu. Aventura lor în libertate a durat cu totul o oră şi jumătate.

Constantin Lazăr, medic veterinar: Din patru focuri cât am tras unul a ratat, a ricoşat. Animalele nu au fost panicate, s-a lucrat cu mare atenţie să nu le agităm.

La câteva ore după incident ambele feline erau încă ameţite de la anestezic

Angelica Olenici, directoare: Ăsta este Simba al meu. Scumpul mamii drag. Îmi pare rău! S-a plimbat, s-a pus la urmă acolo bine mersi. Când mi-au zis că au ieşit leii afară, am zis că înnebunesc.

Cuşca în care trăiesc leii nu e bine securizată, o recunosc chiar reprezentanţii grădinii zoologice.

Angelica Olenici, directoare: Vă daţi seama că s-a trântit atât de mult trapa că trapa respectivă a cedat şi a căzut. Sunt foarte, foarte vechi toate trapele.

Până vor primi bani pentru modernizarea cuştilor, angajaţii au o soluţie de rezervă: vor înlocui trapa ruptă de Simba cu una de la o cuşcă nefolosită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Leii Simba şi Georgiana s-au bucurat de libertate doar o oră și jumătate, după evadarea din Zoo Rădăuţi