Antena Meniu Search
x

Video Cum au reușit cei doi lei să "evadeze" din cușcă, la ZOO Rădăuți. După aproape o oră și jumătate, animalele au fost tranchilizate și reintroduse în țarc

Doi lei au scăpat în această dimineaţă din cuşca de la Grădina Zoologică din Rădăuţi. Locuitorii oraşului au fost anunţaţi de autorităţi prin mesaj Ro-Alert să evite zona. După aproape o oră și jumătate, animalele au fost tranchilizate și reintroduse în țarcul lor.

de Angela Bertea

la 09.06.2022, 15:13

Vezi și

Alarma s-a dat în această dimineață, atunci când, în timpul procedurilor de curățenie, un leu a doborât trapa de protecție și a reușit să iasă din cușcă. Odată cu el, a scăpat și o leoaică. 

În acel moment, în țarcul respectiv se afla un îngrijitor care, din fericire, acesta a reușit să fugă din calea animalelor. Imediat, s-a stabilit protocolul de siguranță pentru astfel de situații, fiind blocate toate ieșirile din grădina zoologică, pentru a evita ca cei leul și leoaica să ajungă în oraș.

Locuitorii din Rădăuți, avertizați prin mesaje Ro-Alert să evite zona grădinii zoologice

De altfel, locuitorii din Rădăuți au fost avertizați prin mesaje Ro-Alert să evite zona grădinii zoologice.

Pe acelaşi subiect

Sarcina medicului veterinar chemat la fața locului a fost una dificilă, pentru că animalele se ascundeau în vegetație, iar pentru a reuși să le tranchilizeze, dar și pentru siguranța sa, s-a deplasat pe aleile grădinii cu o mașină.

După aproape o oră și jumătate, animalele au fost tranchilizate și reintroduse în țarcul lor, relatează reporterul Observator Angela Bertea. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

În momentul producerii incidentului, în incinta grădinii zoologice nu erau vizitatori.

Zoo Rădăuți: Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de mesajul Ro-Alert

Reprezentanții grădinii zoologice din Rădăuți au transmis un mesaj după incident. Potrivit acestora, "nicio clipă populația municipiului Rădăuți nu a fost pusă în pericol".

"În dimineața zilei de 9 iunie, în timpul igienizării cuștilor, doi lei au părăsit accidental perimetrul acestora și au rămas liberi în parcul Zoo. Imediat, s-a activat planul pentru situații de urgență, perimetrul parcului Zoo fiind asigurat de forțele de ordine ( Poliție, Jandarmerie și Poliție Locală ). A fost chemat medicul veterinar Constantin Lazăr, care a tranchilizat ambele feline, ( ora 09:32 - leoaica, ora 09:36 - leul ). Perimetrul parcului Zoo este în siguranță în momentul actual! Mulțumim autorităților și medicului veterinar Lazăr Constantin, care au gestionat cu profesionalism această situație! Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de mesajul Ro-Alert. Vă asigurăm că nicio clipă populația municipiului Rădăuți nu a fost pusă în pericol, mai mult, în acel moment, în parcul Zoo nu existau vizitatori!", a transmis Zoo Rădăuți într-un comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cum au reușit cei doi lei să "evadeze" din cușcă, la ZOO Rădăuți. După aproape o oră și jumătate, animalele au fost tranchilizate și reintroduse în țarc