Antena Meniu Search
x

Licitație caritabilă pentru cei care au nevoie de ajutor

Dacă sunteţi iubitori ai artei, fani ai sportului, colecţionari de obiecte valoroase, în general, sau pur şi simplu vreţi să întindeţi o mână celor care au nevoie de ajutor, aveţi ocazia să faceţi acest lucru printr-o licitaţie inedită, organizată n aceast perioadă.

Antonia Gasparovici
de Antonia Gasparovici

la 17.09.2020, 14:16

Vezi și
  • Sunt mii de oameni care au nevoie de susţinere.
  • Mulţi sportivi, cântăreţi, artişti şi oameni de afaceri sunt dispuşi să îi ajute.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.

Celebra rachetă a lui Ilie Năstase, spada Anei Maria Brânză, chitara lui Smiley sunt doar trei dintre obiectele valoroase şi cu poveste pe care le puteţi adjudeca.

Preţurile pornesc de la câteva sute de euro şi ajung până la câteva mii. Toţi banii strânşi vor fi folosiţi pentru tratarea a mii de pacienţi care nu au venituri.

Sunt mii de oameni care au nevoie de susţinere. Dar sunt mulţi şi sportivii, cântăreţii, artiştii şi oamenii de afaceri dispuşi să îi ajute.

Cristiana Mateoiu, director executiv al fundaţiei: E vorba de peste 2,700 de oameni care au încredere în noi de mulţi ani în ceea ce priveste sănătatea lor, oameni fără asigurare medicală şi fara venituri, oamenii care sunt in afara sistemului medical, care nu beneficiază de fapt de niciuun serviciu medical în această ţară. Avem şi 200 de copii în centrele educaţionale şi sperăm să reuşim să redeschidem aceste centre cu ajutorul acestor mecanisme

Din colecţiile personale, vedetele au ales obiecte cât mai scumpe. Aşa încât preţul obţinut şi automat donat să fie cât mai mare. Piesele sunt deja postate online, din 1 septembrie.

Florea Paul Cezar, manager casa de licitaţii: Cum era şi normal, racheta lui Ilie Năstase care a pornit de la 1000 de euro, a pornit în clipa asta la 2000, licitaţia fiind interactivă, s-ar putea să depăşească cu mult cinci, şase mii de euro. Chitara lui Smiley e ca o bomboană, galbenă, frumoasă, a plecat de la 400 de euro şi în clipa asta a ajuns la 1000 de euro, la fel crede că o depăşească 2000.

Mai pot fi licitate şi tricourile semnate de Mirel Rădoi şi Adrian Mutu, un colier cu 26 de diamante, portretul lui Constantin Brâncuşi realizat de către actorul Horaţiu Mălăele, patru bilete VIP la concertul lui Celine Dion şi lista continuă. Organizatorii licitaţiei au reuşit să strângă 62 de piese speciale. Sau, în limbajul lor- 62 de loturi.

Cristiana Mateoiu, director executiv al fundaţiei: Obiecte de artă, foarte valoroase, foarte rare, cu semnături din lumea sportului

Îîn afară de obiecte valoroase, oamenii mai pot licita şi pentru experienţe inedite. Spre exemplu, o cină alături de Raed Arafat, un zbor pentru trei persoane cu un pilot acrobat, o sesiune de coaching în modă sau un salt cu paraşuta.

Warga Enayati, Preşedinte Fondator, Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria: Vineri seara va fi adjudecarea, va fi în aer liber şi sigur că am luat toate măsurile de siguranţă şi nu am vrut să fie numai online, voiam să ne şi vedem, în condiţii de siguranţă. Vor fi cincizeci de persoane live, iar în online vor fi sute.

Licitaţia din inimă pentru alt viitor va fi transmisă live mâine seară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Licitație caritabilă pentru cei care au nevoie de ajutor