Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea a fost pentru prima oară audiat în dosarul angajărilor fictive, în care este inculpat

Audieri-maraton la Curtea Supremă de Justiţie, în dosarul angajărilor fictive la Protecţia Copilului Teleorman!

Vezi și

Audieri-maraton la Curtea Supremă de Justiţie, în dosarul angajărilor fictive la Protecţia Copilului Teleorman! Liviu Dragnea a fost întâmpinat de protestari care au scandat lozici împotriva lui, dar şi a partidului pe care îl conduce. Liderul PSD a vorbit pentru prima dată în faţa judecătorilor, acum, când procesul se apropie de final. Asta după ce toţi martorii şi inculpaţii şi-au spus punctul de vedere. Fosta soţie a lui Liviu Dragnea, judecată în aceeaşi cauză, a achitat prejudiciul de peste 100 de mii de lei adus statului, după care a cerut să fie scoasă din dosar.

La prima oră, în faţa Curţii Supreme este tensiune. Fără să facă declaraţii, Liviu Dragnea, înconjurat de jandarmii care îi fac culoar, trece printre jurnalişti. În urma lui, rămân protestatarii care îi cer demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. 

Scandările s-au auzit până în sala de judecată, unde şeful PSD a fost pentru prima oară audiat în calitate de inculpat în dosarul angajarilor fictive la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman. Este acuzat de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual. 

În faţa judecătorilor, au vorbit mai întâi trei dintre foştii angajaţi ai direcţiei, care spun că nu au ştiut vreodată de existenţa celor două secretare din PSD care ar fi primit salariul de la direcţia condusă la acea vreme de soţia lui Dragnea, fără să fi trecut vreodată pe la birou. Aşa cum susţin procurorii DNA.

Pe acelaşi subiect

Doar una dintre cele două femei care ar fi fost angajate fictiv a luat cuvântul. Anisia Stoica - inculpată: "La o reuniune a partidului, în 2006, Liviu Dragnea mi-a propus o colaborare cu PSD-ul. (...) La un moment dat, m-a întrebat dacă s-a rezolvat problema mea cu angajarea. I-am spus că nu. (...) S-a luat această hotărâre să fiu angajata acestei Direcţii."

După această mărturie, Liviu Dragnea a părăsit pentru scurt timp sala de judecată. Aproape două ore a durat pledoaria liderului PSD. Le-a spus judecătorilor că este nevinovat. 

Surpriza în acest proces a venit tocmai de la fosta soţie a lui Liviu Dragnea care a anunţat instanţa că a achitat prejudiciul de peste o sută de mii de lei şi a cerut încetarea procesului în cazul său. Judecătorii vor analiza solicitarea la termenul următor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Liviu Dragnea a fost pentru prima oară audiat în dosarul angajărilor fictive, în care este inculpat