Antena Meniu Search
x

Video Locomotive puse sub sechestrul ANAF, prădate de hoţi, la pont. Prejudiciu de 4 milioane de lei: ''Se vede cum au fost tăiate cablurile''

Locomotive puse sub sechestru, lăsate fără sute de metri de cabluri de alimentare. Hoţii au dat mai multe lovituri la pont, într-un depou al CFR Marfă, din Constanţa. Prejudiciul se ridică la 4 milioane de lei. Infractorii au fost prinşi şi sunt arestaţi pentru furt calificat. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 18.03.2023, 21:08

Vezi și

''Uite, aici se vede foarte clar cum cablurile au fost tăiate. Sunt cel puţin zece doar în porţiunea aceasta.''

Primul atac la depoul CFR Palas Constanţa a avut loc la sfârşitul lunii februarie. Hoţii au ales locomotivele care erau mai departe de stâlpii de iluminat. Îi interesa un singur luru - cablurile electrice şi de alimentare. Un centru de colectare fier vechi oferă nu mai puţin de 30 de lei pe kilogramul de cupru.

''Au tăiat din capătul ăsta la locomotivă, adică postul unu, până în postul doi. Sunt tăiate pe ambele părţi. Cel puţin 5 metri unul. Un metru are 2,6 kilograme.''

Viorel Păpureanu, şef depou CFR Palas: Au spart geamul lateral din dreapta, au intrat în locomotivă, au sustras cablurile, după care au ieşit prin acest geam frontal din stânga. 

Pe acelaşi subiect

Hoţii au furat la pont cablurile de alimentare

Cum prada a fost valoroasă, cei doi infractori au continuat să viziteze depoul în mai multe nopţi. Surse din anchetă susţin că indivizii ar fi acţionat la pontul unui fost mecanic de locomtivă, chiar bunicul unuia dintre hoţi. 

La şase astfel de locomotive, hoţii au rupt sigiliile, au spart geamurile sau au intrat pe gurile de ventilaţie. Odată ce au pătruns, au tăiat cu flexul cablurile de cupru pe care le-au valorificat la fier vechi. Cu un singur paznic, depoul uriaş a fost o ţintă uşoară.  În plus...

Cristian Carp, reprezentant zonal CFR Marfa: Sunt (n.r. camere de supraveghere) pe capătul opus, adică la intrare. Nu funcţionau...Sunt deteriorate. 

Procurorii au calculat un prejudiciu imens: 4 milioane de lei. Asta pentru că la valoarea mare a componentelor din cupru se adaugă și manopera pentru fiecare locomotivă care va fi reparată pentru a redeveni funcțională. Trei dintre locomotive erau funcţionale şi se aflau sub sechestrul ANAF, iar în perioada următoare ar fi trebuit scoase la licitaţie. 

Dan Olteanu, procuror: Opt sute de mii de lei valoarea pieselor pentru fiecare locomotivă şi două sute de mii de lei contravaloarea reparaţiilor. 

Cei doi hoţi au fost capturaţi în urma unui pont primit de la o persoană arestată într-un alt dosar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Locomotive puse sub sechestrul ANAF, prădate de hoţi, la pont. Prejudiciu de 4 milioane de lei: ''Se vede cum au fost tăiate cablurile''