Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video O grindă de zeci de tone dintr-un pod aflat în renovare s-a prăbușit peste o magistrală CFR, în Brașov. Un tren a apucat să oprească la 100 de metri de bucata de beton

O grindă grea de zeci de tone s-a desprins din pasajul de la Prejmer şi s-a prăbuşit peste o magistrală CFR. Doar o minune a făcut să nu existe victime. Bucata uriaşă de ciment a rupt liniile de înaltă tensiune şi a blocat şinele. Podul rutier era închis pentru reparaţii, dar muncitorii care încercau să asigure construcţia nu s-au gândit să ceară şi oprirea circulaţiei feroviare. De altfel, un tren de călători e oprit chiar lângă podul din care s-a prăbuşit grinda. Circulația între Braşov şi Satu Mare s-a reluat după ore bune, cu locomotive disel. 

de Claudiu Loghin

la 22.09.2022 , 19:40

Trenul de călători 4508, un tren Regio care trebuia să ajungă de la Gheorghieni la Brașov, s-a oprit cu 100 de metri înainte de pod. 

Un tren a apucat să oprească la 100 de metri de bucata de beton 

Chiar în aceste momente circulația feroviară a fost reluată și se circulă cu locomotive disel de la Brașov către Sfântul Gheorghe. Circulația feroviară nu a fost oprită în acel moment, deși muncitorii lucrau la eliberarea capetelor de grindă, pentru ca acestea să poată fi ridicate din poziție. Sunt grinzi vechi fabricate dinainte de Revoluție. 

Vezi și

Magistrala feroviară 400 Satu Mare-Brașov s-a întâmplat acest eveniment. Lângă calea ferată este Drumul Național 11, pe care se circulă, deși grinzile încă reprezintă un pericol. 

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » O grindă de zeci de tone dintr-un pod aflat în renovare s-a prăbușit peste o magistrală CFR, în Brașov. Un tren a apucat să oprească la 100 de metri de bucata de beton