Meniu
Search
x

Lucian Bode, despre intervenția polițiștilor în cazul Onești: ”Care era planul doi? Ce ar fi avut în plan să facă?”

Lucian Bode a anunțat, miercuri, că există o anchetă în curs cu privire la intervenția polițiștilor în cazul Onești, din care ar trebui să rezulte care era planul doi al acestora, în cazul în care negocierile eșuau, ceea ce s-a si întâmplat.

De Ana Maria Ghiarasim la 03.03.2021, 10:10
  • Gheorghe Moroșan a sechestrat luni doi muncitori într-un apartament din Oneşti, judeţul Bacău, iar apoi i-a înjunghiat.
  • Ministrul de Interne a anunțat că așteaptă rezultatele unei anchete privind intervenția de la Onești.

Lucian Bode a anunțat, miercuri, că verificările polițiștilor trimiși la Onești, în Bacău, urmăresc componenta analizei intervenției.

„Dacă au văzut că nu dau rezultate aceste negocieri, poate că așa cum se sugerează, ar fi fost nevoie să la o altă abordare (...). Cu siguranță din ancheta noastră trebuie să rezulte un lucru foarte clar: dacă negocierile nu duceau la un deznodământ pentru poliție, care era planul 2? Ce ar fi avut în plan să facă?”, a spus Bode, citat de Mediafax.

Ministrul de Interne a precizat că vrea ca datele preliminare ale celor trei paliere pe care se fac verificările, inclusiv cea privind analiza intervenției, că fie gata „cel mai urgent cu putință, astăzi”.

Bode a mai spus că ancheta se va desfășura și pe baza declarațiilor martorilor la intervenția de la Onești.

Polițiștii nu l-au crezut în stare să ucidă

Doi muncitori care renovau un apartament în Onești, județul Bacău, au fost omorâți, luni seara, de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Poliția a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ținut cei doi bărbați ostatici, după ce negocierile dintre agresor și forțele de ordine au eșuat.

Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, unul dintre ei murind pe loc și altul la spitalul din Onești.

Polițiștii au intervenit în forță și au tras mai multe focuri de armă. Agresorul a ajuns și el la spital. El multiple plăgi împușcate în mâini, picioare, abdomen.

Soția lui Gheorghe Moroșan, bărbatul care a ținut ostatici și apoi a omorât doi muncitori în Onești, a fost arestată pentru 30 de zile.

”Negocierea mergea pe un trend pozitiv''

Alexandru Scurtu, șeful Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, a spus într-un interviu pentru Observator că activitatea de negociere mergea pe un trend pozitiv.

Este o ușoară confunzie. Legătura pe care agenții de ordine publică au făcut-o cu agresorul într-o primă fază, nu o putem încadra în procesul de negociere. Negocierea ca și proces a început după ce colegul meu de la SAS a venit împreună cu echipa de asalt și a creat primul contact cu agresorul. (...) De jos, negociatorul avea un contact direct cu agresorul, deci el vorbea. La început avea un limbaj destul de colocvial, dar indicatorii de stare ai procesului de negociere au indicat faptul că agresorul începe să devină cooperant. Activitatea de negociere mergea pe un trend pozitiv”, a declarat el.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Lucian Bode, despre intervenția polițiștilor în cazul Onești: ”Care era planul doi? Ce ar fi avut în plan să facă?”