Antena Meniu Search
x

Video Mai avem 3 ani la dispoziție pentru a evita o catastrofă climatică. Raport înfiorător al ONU

Acum sau niciodată. Măsuri pentru salvarea planetei trebuie luate urgent altfel riscăm catastrofa climatică. Inclusiv stilul de viaţă modern, dieta şi modul în care călătorim trebuie adaptate noilor realităţi. Un raport publicat de ONU avertizează că omenirea are mai puţin de trei ani la dispoziţie pentru a opri poluarea care accelerează dezastrul climatic. 

de Redactia Observator

la 05.04.2022, 20:57

Vezi și

Antonio Guterres, secretar general ONU: Ne îndreptăm cu paşi rapizi spre dezastrul climatic.  

Noi recorduri de caniculă în fiecare an, furtuni înfricoşătoare, secetă, extincţia a milioane de specii de plante şi animale. Raportul ONU asupra efectelor încălzirii globale este dramatic, iar soluţiile tot mai puţine. Emisiile de carbon trebuie reduse înainte ca planeta să se sufoce. Adevărata provocare este limitarea încălzirii climatice la cel mult 1,5 grade peste temperatura actuală până la finalul secolului. Altfel ne aşteaptă catastrofa climatică.

James Skea, membru Comisia Climatică: Dacă vom continua să ne comportăm aşa cum o facem acum, nu vom limita încălzirea la 2 grade, în niciun, în niciun caz la 1,5 grade.

Antonio Guterres, secretar general ONU: Unele guverne, unii oameni de afaceri spun una şi fac alta. Pe scurt, mint cu neruşinare. Şi rezultatul va fi catastrofal. Suntem sub stare de urgenţă climatică!

Pe acelaşi subiect

Ce plănuiește ONU pentru a opri o catastrofă climatică

Măsurile imediate pe care ONU le propune pentru a salva planeta includ reducerea sau chiar eliminarea totală a unor tipuri de energie bazate pe gaz, petrol şi cărbune - surse principale de poluare, şi înlocuirea lor cu energie regenerabilă şi hidrogen.

Pentru asta, însă, guvernele trebuie să încurajaze inclusiv mersul pe jos, să creeze infrastructura pentru transport nepoluant şi să încurajeze o dietă mult mai sănătoasă, bazată pe o cantitate mai mică de carne. Pentru că şi emisiile de metan trebuie reduse cu o treime.

Pentru a da planetei o şansă reală, primele măsuri trebuie luate până în 2025

Altfel va fi prea târziu. 

James Skea, membru Comisia Climatică: Activităţile umane au creat aceste probleme şi tot omul prin acţiunea lui ne poate scoate din această situaţie. Nu este totul pierdut. Mai avem o şansă reală să facem ceva!

Raportul vine într-un moment foarte delicat. În contextul războiului din Ucraina, lumea întreagă îşi reevaluează politicile energetice. Sute de cercetători au lucrat la raportul care este văzut de lumea ştiinţifică drept un avertisment final pentru salvarea Planetei. Următoarea Conferinţa climatică va avea loc în 2027, în Egipt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Mai avem 3 ani la dispoziție pentru a evita o catastrofă climatică. Raport înfiorător al ONU