Antena Meniu Search
x

Video Previziuni sumbre ale Greenpeace spun că, în următorii 30 de ani, aproape jumătate din teritoriul României ar putea deveni o stepă aridă

Cele mai sumbre previziuni Greenpeace arată că, în următorii 30 de ani, peste 40% din teritoriul României ar putea deveni o stepă aridă, din cauza schimbărilor climatice, și avertizează asupra urgenței de împădurire a țării. În acest sens, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României s-a alăturat inițiativei Uniunii Studenților din România și a susținut organizarea unei noi ediții a proiectului "Studenții Plantează". 

de Redactia Observator

la 27.03.2022, 09:35

Vezi și

Studenții români și-au dorit să transmită un mesaj pro-natură și au organizat o nouă ediție a campaniei "Studenții plantează". Aceștia au fost sprijiniți în cumpărarea echipamentelor şi materialelor necesare pentru organizarea evenimentului.

Ina Nimerenco, președintele Uniunii Studenților din România: "Studenții planteaza" este dincolo de a planta doar stejari... Alături de noi a fost cel mai important sponsor, Fundația Dan Voiculescu.

Sute de stejari plantați în două zile

Peste 200 de studenți voluntari au plantat - timp de două zile - aproximativ 1500 de stejari în aria Ocolului Silvic Bolintin-Vale, la 35 de kilometri de București. 

Pe acelaşi subiect

Adrian Toma, initiator campania "Studenții plantează""Studenții planteaza" a ajuns la cea de-a doua ediție.

Uniunea Studenților din România și-a dorit să arate că tinerii pot crea o mişcare în beneficiul mediului. Nu au fost singuri. Alături de ei au fost antreprenorii şi societatea civilă.

Laura Stancu, manager de Proiect Fundația Dan Voiculescu: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Următoarea ediție "Studenții plantează" va avea loc pe 12 noiembrie. Scopul proiectului este de a crea o mişcare stundeţească la nivel national, în beneficiul naturii. Aceasta este susținută de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Previziuni sumbre ale Greenpeace spun că, în următorii 30 de ani, aproape jumătate din teritoriul României ar putea deveni o stepă aridă