Antena Meniu Search
x

Video Mamă a 4 copii, în stare gravă la spital, intoxicată cu paracetamol luat "după ureche", în Galaţi: "Era foarte galbenă, din ce în ce mai rău"

Premieră la Spitalul Judeţean Sfântul Spiridon din Iaşi. O femeie de 33 de ani din Galaţi, aflată în comă, a primit o nouă şansă la viaţă, după ce i s-a efectuat un transplant hepatic de urgenţă. Pacienta a fost adusă la unitatea medicală săptămâna trecută, din cauza unei supradoze de medicamente, iar în urmă cu doar câteva zile salvarea sa a venit de la un donator aflat în moarte cerebrală.

de Redactia Observator

la 02.04.2024, 08:38

Vezi și

Florentina este o tânăra de 33 de ani, mamă a patru copii, a cărei viaţă a atârnat de un fir de păr din cauza unui banal paracetamol, administrat după ureche. Femeia suferea de Hepatita B, însă nu ştia acest lucru, iar la scurt timp după ce a început să ia medicamentul, stările de rău au început să se accentueze. Speriată, familia tinerei a dus-o la spitalul din Tecuci pentru investigaţii. 

Mama pacientei salvate: Simptome nu prea a avut. În ultima săptămână s-a simţit din ce în ce mai rău. A început să se îngălbenească. A avut stări de vomă, oboseală puternică. Am plecat noi cu ea. Pe drum deja a început să fie inactivă, doar se uita şi atât. Era foarte galbenă. 

Cum starea i se înrăutățea de la un minut la altul, medicii de la Spitalul din  Tecuci – au trimis-o pe femeie la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi. Imediat ce au consultat-o pe tânără, cadrele medicale şi-au dat seama că Florentina este în stare critică. 

Medic Spitalul Județean Sfântul Spiridon: A fost adusă în urgenţă pentru o insuficienţă hepatică, generată de o hepatită acută, fulminantă. O afecţiune extrem de gravă, cu posibil o dublă etiologie toxică şi virală. Pacienta era şi însărcinată, cu un avort declanşat.

Pe acelaşi subiect

Singura şansă de supravieţuire a Florentinei era un transplant de ficat

upă câteva zile, medicii din Iaşi au reuşit să găsească şi un donator compatibil. 

Medic Spitalul Județean Sfântul Spiridon: Coordonatorul de transplant de aici, din Spitalul Sfântul Spiridon, a identificat posibilitatea recoltării unui organ de la o pacientă în moarte cerebrală, aflată la Spitalul Universitar Bucureşti. 

Mama pacientei salvate: Când mi s-a spus la telefon că au găsit, am întrebat de două ori, "doamnă sunteţi sigură că pe mine trebuia să mă sunaţi?" Şi a zis, "da, pe dumneavoastră trebuia să vă sun". 

Medic Spitalul Județean Sfântul Spiridon: Dacă nu găseam un donator, pacienta risca să cedeze prin insuficienţa hepatică acută. 

Aproximativ şase ore a durat operaţia de transplant a femeii, iar acum, medicii spun că evoluţia este una favorabilă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Mamă a 4 copii, în stare gravă la spital, intoxicată cu paracetamol luat "după ureche", în Galaţi: "Era foarte galbenă, din ce în ce mai rău"