Antena Meniu Search
x

O româncă din Elveția, condamnată la 10 ani de închisoare după ce a încercat să-și ucidă soțul cu Paracetamol. Îi punea pastilele în băuturi

O româncă stabilită în Elveția care a încercat să-și omoare soțul cu Paracetamol a fost condamnată la 10 ani de închisoare. Complice la planul morbid i-a fost un coleg de muncă. 

de Redactia Observator

la 15.02.2024, 10:09

O româncă din Elveția, condamnată la 10 ani de închisoare după ce a încercat să-și ucidă soțul cu Paracetamol. Îi punea pastilele în băuturi
O româncă din Elveția, condamnată la 10 ani de închisoare după ce a încercat să-și ucidă soțul cu Paracetamol. Îi punea pastilele în băuturi - Profimedia

În urmă cu câțiva ani, o românca a fost găsită vinovată de tentativa de omor a soțului ei. În 2016, femeia a decis că vrea să-și omoare soțul așa că a cerut ajutorul unui coleg de muncă. Au început să-i pună în băuturi o doză foarte mare de Paracetamol, însă tentativa nu a avut succes, chiar dacă bărbatul a murit în urma unui atac de cord la scurt timp după aceea, potrivit Nau.ch.

A încercat să-și ucidă soțul cu Paracetamol

Cu toate acestea, ambii au fost acuzați de tentativă de omor și au primit pedepse cu închisoare de aproximativ zece ani. Curtea Administrativă din Zug a decis recent că românca își va pierde permisul de ședere și va fi expulzată din Elveția după executarea pedepsei.

Această hotărâre vine după o serie de apeluri și reevaluări ale cazului. În 2019, Curtea din Lausanne a identificat probleme cu anumite dovezi, ducând la o reducere a pedepsei în 2020. Ulterior, Curtea Federală a susținut evaluarea Curții din Zug.

Expulzarea a fost dispusă ținând cont de gravitatea infracțiunii, durata semnificativă a pedepsei, dar și de faptul că femeia este considerată o forță de muncă valoroasă în România datorită educației sale excelente, cunoștințelor lingvistice și experienței profesionale.

Femeia a acceptat decizia Curții din Zug și nu a contestat-o la Curtea Federală din Lausanne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » O româncă din Elveția, condamnată la 10 ani de închisoare după ce a încercat să-și ucidă soțul cu Paracetamol. Îi punea pastilele în băuturi