Antena Meniu Search
x

Copilărie curmată la 13 ani. Cea mai tânără mămică din Botoşani a renunţat la şcoală pentru a-şi creşte micuţul

O copilă din satul Balta Roşie din Botoşani este cea mai tânără mămică din judeţ, la numai 13 ani. Abia a terminat clasa a VI-a şi deja şi-a luat viaţa în propriile mâini.

O copilă din satul Balta Roşie din Botoşani este cea mai tânără mămică din judeţ, la numai 13 ani. Abia a terminat clasa a VI-a şi deja şi-a luat viaţa în propriile mâini.

Ana Maria trăieşte într-o casă aproape dărâmată, fără posibilităţi, alături de concubinul său de 21 de ani. A terminat clasa a VI-a în cătunul Balta Roşie, într-o sărăcie lucie, iar anul acesta nu a mai mers la şcoală. Foarte probabil, nu va merge nici anul viitor.

În timp ce colegii săi începeau noul an şcolar, copila aducea pe lume un bebeluş sănătos, pe care l-a botezat Marian. Nu are buletin, este la vârsta la care s-ar fi jucat cu păpuşile încă, însă copilăria sa a fost curmată brusc în momentul în care şi-a luat viaţa în piept, într-un loc uitat de lume.

Ana Maria s-a îndrăgostit la numai 12 ani de Alexandru Ciuci, iubitul său atunci de 20 de ani, iar copilul, spune fata, a fost conceput din iubire pură. Nu s-a gândit niciun moment să renunţe la cel mic, deşi a-l avea la o vârstă atât de fragedă o împiedică să îşi continue studiile şi o condamnă la o viaţă plină de lipsuri.

Pe acelaşi subiect

”Eu nici nu m-am gândit să-l lepăd. Noi ne iubim şi a fost făcut din dragoste, nu din altceva. Când le-am spus părinţilor, m-au certat, dar apoi au fost bucuroşi că nu am renunţat la copil. Spuneau că ar fi fost mai rău”, spune Ana Maria.

”Am fost speriată că nu mă aşteptam. Dar sarcina a fost uşoară şi apoi m-am obişnuit cu ideea. Acum îmi place”, mai spune copila.

Nici tatăl micuţului, Alexandru nu a dat un moment înapoi. A decis să îşi întemeieze o familie alături de copila de 13 ani, iar acum munceşte pentru a-i întreţine.

Dacă la vârsta ei, fetele văd cu totul altfel viaţa, Ana Maria este foarte responsabilă şi are grijă de gosppdărie. 

"Eu nu am avut niciodată grijă de un copil, fiindcă fratele meu este doar cu un an mai mic. Dar mă descurc este bine. Mă ajută şi Alexandru”, spune Ana Maria.

O ajută chiar şi fratele său mai mic, Petrică. Este unchi la doar 12 ani, dar îşi ia în serios sarcina. ”Eu am grijă când trebuie şi ajut la lemne să fac focul când este plecat Alexandru cu treabă. Am să-i spun când o să fie mai mare să fie cuminte şi să înveţe”,

Alexandru însă, este singurul sprijin al familiei. Munceşte toată ziua la animale sau merge să lucreze cu ziua, pentru a câştiga un ban. Pentru că nu aveau unde să locuiască împreună, tatăl fetei, Vasile Pricop le-a oferit o cămăruţă, într-o casă mică şi derăpănată.

În aceea cameră, încălzită doar cu un cuptor moldovenesc de lut, se poate intra cu capul aplecat din cauza tavanului. Lumină nu au în cameră, pentru că satul Balta Roşie nu a avut niciodată reţea electrică.

Au doar două ore de lumină pe zi, asigurate de panouri solare. Despre utilităţile din casă, nici nu se poate pune problema. Tânăra familie are doi viţei, câteva gâşte şi doi cai. Vor să-şi renoveze o casă bătrânească în care să stea, dar deocamdată nu au posobilităţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Copilărie curmată la 13 ani. Cea mai tânără mămică din Botoşani a renunţat la şcoală pentru a-şi creşte micuţul