Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Maratonistă olimpică lovită de mașină lîngă Cisnădie, în timp ce se plimba cu bicicleta: "Voi zâmbi vieții în fiecare zi!"

O maratonistă olimpică a fost lovită de mașină lîngă Cisnădie, în timp ce se plimba cu bicicleta: "Voi zâmbi vieții în fiecare zi!", a transmis ea, după ce a scăpat cu viață din accident.

de Cosmin Stăniloiu

la 09.06.2020 , 14:07

  • Daniela Cîrlan a participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice.
  • Fosta atletă a fost victima unui accident rutier.

Atleta Daniela Cîrlan, fostă vicecampioană națională la maraton, în 2016 și reprezentantă a României de două ediții ale Jocurilor Olimpice de vară, a fost victima unui accident de circulație, în timp ce pedala pe Valea Sadului, lângă Cisnădie.

Un șofer a lovit-o în plin, aruncând-o, cu bicicletă cu tot, într-un șanț de pe marginea drumului. Accidentul s-a întâmplat în weekend, în minivacanța de Rusalii.

Daniela Cîrlan a povestit, marți, despre accident, pe pagina sa de Facebook> "În săptămâna aceasta am vrut să scriu despre mine. Rar fac asta, dar așa am simțit. Bineînțeles că accidentul de duminică a schimbat povestea.

Articolul continuă după reclamă

O prietenă m-a invitat la o tură cu bicicleta, pe Valea Sadului, să culegem flori de soc și să ne bucurăm de natură. Îmi spune: „Daniela, după-amiază ne întoarcem zen din tura noastră cu biciletele!”. Doar că ne-am întors cam zbeeeennnnggg.

Pe acelaşi subiect

La ieșirea din Cisnădie spre Sadu, un sofer neatent a facut bicicleta mea sa zboare, in timp ce eu pedalam..... Totul s-a întâmplat atât de repede... Dar îmi amintesc totul. Înainte să cad, am dat cu spatele de oglinda mașinii pe care am și rupt-o. În cădere m-am concentrat cum să cad și totuși, asfaltul a simțit spatele meu și umărul drept, ca răsplată că prea mulți ani mi-a suportat tălpile când alergam.

Primele secunde au fost cele mai grele. Mă concentram să înțeleg dacă mă simt. Nu conștientizam ce s-a întâmplat și nici dacă sunt conștientă. Treptat am început să îmi simt tot corpul și mi-am dat seama că nu este nimic grav. Chiar m-am ridicat singură.

Am plecat cu salvarea la spital. Diagnostic: contuzie umăr drept și alte julituri.

Ce dacă se va scutura floarea de soc până voi pedala din nou?! Nu voi renunța. Îmi place să pedalez. E plăcerea mea vinovată.

Mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a mai dat o șansă... Voi zâmbi vieții în fiecare zi."

În vârstă de 39 de ani, Daniela Cîrlan a practicat toate disciplinele atletice, dar s-a specializat pe marş, în anul 1999 devenind vicecampioană europeană de juniori la proba de 5.000 m marş.  În 2004 a terminat pe locul 37 proba de 20 de kilometri marş de la Jocurile Olimpice de la Atena.

În 2016, atleta a luat startul în maratonul de la Jocurile Olimpice de la Rio și tot în același an a devenit vicecamioană națională la maraton.

Cosmin Stăniloiu Like
Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Maratonistă olimpică lovită de mașină lîngă Cisnădie, în timp ce se plimba cu bicicleta: "Voi zâmbi vieții în fiecare zi!"