Antena Meniu Search
x

Video Marile oraşe se pregătesc de sărbători. În timp ce în Piaţa Sfatului a fost adus bradul de Crăciun, la Bucureşti s-au montat primele luminiţe

Mai e o lună şi jumătate până la Crăciun, dar pregătirile sunt în toi. La Braşov, un brad natural, înalt de 25 de metri a fost montat în Piaţa Sfatului. Avea rădăcinile slabe şi ar fi căzut oricum curând, spun specialiştii. Şi în Bucureşti au fost montate şi aprinse primele lumini de sărbători.

de Redactia Observator

la 12.11.2021, 20:07

Vezi și

Cu multă atenţie, imensul molid a fost adus în Piaţa Sfatului. Pomul de Crăciun are 25 de metri înălţime şi o coroană impresionantă, care se răsfiră pe un diametru de 10 metri. A fost ales cu grijă în colaborare cu Facultatea de Silvicultură.

Dan Olteanu, director Regia Pădurilor Kronstadt: În fiecare an tăiem o rondea din el mergem la facultate şi ii punem pe profesori să ne spună exact care e povestea lui. 53 de ani, un molid de păşune. Deja începuse să aibă un pic de putregai la rădăcină.

Pentru că era în pericol să cadă din cauza rădăcinilor slăbite, autorităţile au decis că acesta poate fi tăiat. A fost nevoie de o macara pentru ca uriaşul pom să fie montat. 

Dan Olteanu, director Regia Pădurilor Kronstadt: Este bradul pe care îl merită Braşovul de sărbători.

Pe acelaşi subiect

Este locul şi momentul potrivit pentru el, pentru a împodobi Braşovul.

Oraşele se pregătesc de sărbători

Trecătorii s-au oprit să facă poze şi selfie-uri. Chiar şi turiştii străini au rămas impresionaţi.

Turist: Este uriaş! Nu am mai văzut aşa ceva. Nu am mai văzut niciodată un copac real atât de mare. Sunt sigură că cei din San Francisco sunt falşi.

Şi Capitala se pregateste de sărbătoare. Primele luminiţe de Crăciun au fost montate, noaptea trecută, în Piaţa Constituţiei. Primarul Nicusor Dan spune că va folosi ornamentele de anii trecuţi, iar montarea lor nu va costa mai mult de un milion de lei. Edilul are şi altă promisiune pentru bucureşteni.

Nicusor Dan: În această iarnă, în condiţiile în care criza sanitară ne lasă, municipalitatea va organiza un târg de Craăiun în Piata Universităţii.

Primăria intenţionează să acopere toate costurile târgului din închirierea standurilor către comercianţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Marile oraşe se pregătesc de sărbători. În timp ce în Piaţa Sfatului a fost adus bradul de Crăciun, la Bucureşti s-au montat primele luminiţe