Antena Meniu Search
x

Video Mărturiile turiștilor alergați de urs la Peleș. Primarul spune că știa de prezența animalului, ministrul Mediului îl critică

Doi turişti din Ucraina au tras o sperietură groaznică, după ce s-au întâlnit cu o ursoaică în curtea castelului Peleş din Sinaia. Au luat-o la fugă, dar animalul s-a ţinut după ei o bună bucată de drum. Ca să scape, au sărit mai multe garduri şi s-au rănit la mâini şi la picioare. Primarul din Sinaia ştia că exemplarul vine des în zonă, dar spune că e un urs blând.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 06.12.2021, 10:30

Vezi și

Oaspeţii din Ucraina, un bărbat de 28 de ani şi iubita lui, sunt încă în stare de şoc. Vizitaseră castelul şi mergeau agale când au avut parte de o sperietură groaznică.

Andre Rotaru, reporter Observator: Cei doi turişti coborau dinspre castelul Peleş, spre parcarea unde îşi lăsaseră maşina. La un moment dat au văzut mişcare în dreptul unui tomberon. În doar câteva secunde şi-au dat seama că sunt faţă în faţă cu animalul.

Ursul i-a alergat câteva sute de metri. Ca să scape, au sărit mai multe garduri. În exclusivitate pentru Observator, bărbatul atacat a povestit prin ce a trecut.

Turist ucrainean: M-am tăiat la mâna foarte adânc prin vârful de metal al gardului. Iubita mea a sărit după mine. S-a rănit şi ea la picior. Nu putea să se mişte pentru că se rănise foarte adânc. Am văzut că ursul era la aproximativ 2 metri de ea şi am tras-o de pe gard. Am văzut o maşină parcată. Am fugit pur şi simplu în spatele maşinii. Ursul a trecut la 2 metri de noi.

Pe acelaşi subiect

Au reuşit să scape abia după ce s-au urcat pe o acoperişul unei clădiri, de unde au chemat ajutoare.

Primarul din Sinaia spune că ursul s-a speriat de petarde

Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt ISU Prahova: Au primit îngrijiri medicale la spitalul orăşenesc din Sinaia, ulterior au fost transferaţi la spitalul Judeţean din Ploieşti.

Primarul are o explicaţie pentru atac.

Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia: Ursul respectiv s-a speriat la rândul lui de mai mulţi turişti care aruncau cu petarde în zonă. Era o ursoaică cu un pui care a încercat să îşi apere puiul. Turiştii s-au speriat, au crezut că vine spre ei, de fapt se ducea să îşi apere puiul.

Victimele îl contrazic însă.

Turist ucrainean: M-am uitat înapoi şi am văzut că ursul fuge după noi foarte repede. Fugea după noi. Nu am văzut puiul, am văzut doar ursoaica şi fugea după noi.

Şocant este că primarul ştia de ani de zile că exemplarul dădea târcoale castelului.

Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia: Nu a fost niciodată agresiv. Îl cunosc de când era mic, de când umbla cu mama lui pe acolo. Este de foarte mulţi ani, toată lumea în zona respectivă îl cunoaşte.

Ministrul Mediului crede că edilul ar fi trebuit să anunţe prezenţa animalului.

Tánczos Barna, ministrul Mediului: Nu cred că este o abordare raţională. În orice secundă acea prezenţă, la primă-vedere inofensivă a urşilor, se poate transforma într-un pericol real.

Vânătorii şi medicii veterinari caută acum ursoaica prin pădure. Atât ea cât şi puiul ei vor fi tranchilizaţi şi mutaţi într-o altă pădure. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » Mărturiile turiștilor alergați de urs la Peleș. Primarul spune că știa de prezența animalului, ministrul Mediului îl critică