Antena Meniu Search
x

Măștile devin obligatorii în Argeș inclusiv în spațiile deschise, unde sunt mai mult de 2 persoane

Purtarea măştii de protecție în spaţii deschise şi aglomerate devine obligatorie de miercuri în Argeș, judeţul care se află pe primele locuri în ceea ce priveşte numărul de noi de infectări cu COVID-19.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.07.2020, 15:46

Măștile devin obligatorii în Argeș inclusiv în spațiile deschise, unde sunt mai mult de 2 persoane
Măștile devin obligatorii în Argeș inclusiv în spațiile deschise, unde sunt mai mult de 2 persoane - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Amenzile pot ajunge până la 2.500 de lei pentru cei care refuză să poarte masca de protecție.
  • Sălile de jocuri de noroc şi restaurantele au voie să funcţioneze doar până la ora 22, de luni până vineri, respectiv ora 23, în week-end.

Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş, care a anunțat că purtarea măştii de protecţie în locurile unde se adună grupuri formate din mai mult de două persoane să devină obligatorie şi în spaţii deschise, măsura fiind valabilă pe tot teritoriul judeţului. 

Amenzile pot ajunge până la 2.500 de lei pentru cei care refuză să poarte masca de protecție, exceptați fiind doar copiii sub 5 ani.

Totodată, autorităţile locale impun şi restricţii în ceea ce priveşte transportul în comun.  Nu se mai circulă în picioare, iar șoferii nu au voie să pună în mişcare autobuzele/microbuzele dacă nu poartă mască de protecţie toţi călătorii.

De asemenea, sălile de jocuri de noroc, cazinourile şi restaurantele de tip fast food au voie să funcţioneze doar până la ora 22 de luni până vineri şi până la ora 23 în week-end, acestea fiind orele până la care este permisă şi desfăşurarea evenimentelor private.

Societățile comerciale care nu respectă hotărârea se aleg cu autorizația de funcționare ridicată de la prima abatere.

Prefectul județului a anunțat că nu s-a propus carantinarea pentru vreo localitate din județ.

”Nu considerăm în acest moment că izolarea şi carantina sunt soluţii eficiente pentru judeţul Argeş, de aceea am venit în CJSU cu măsuri adaptate. (...) Sunt soluţii care ne vor permite să ţinem sub control pandemia. Din acest moment orice operator economic care nu respectă legislaţia în vigoare va fi amendat şi închis pentru o perioadă de 14 zile” a declarat prefectul judeţului Emanuel Soare.

Acesta a explicat că pentru încălcarea restricţiilor „se vor aplica amenzi în cuantum maxim” pentru că obiectivul autorităţilor este ca toată lumea să respecte regulilor de prevenire.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Măștile devin obligatorii în Argeș inclusiv în spațiile deschise, unde sunt mai mult de 2 persoane