Antena Meniu Search
x

Video "Mi-ai distrus copilul!" Falsul dentist sirian care a mutilat o concurentă Miss România, ridicat de poliţişti

Un sirian de 26 de ani s-a dat ani la rând drept dentist într-un cabinet din Bucuresti şi a nenorocit zeci de pacienţi. A fost prins după plângerea unei foste concurente la Miss România care a avut nevoie de mai multe operaţii după intervenţia ratată a falsului stomatolog. Abia după cinci luni de la denunţ, sirianul şi complicele lui au fost prinşi de poliţişti.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 31.03.2023, 19:42

Vezi și

Sirianul de doar 26 de ani și complicele său au ajuns azi în fața procurorilor. Se dădea drept medic stomatolog la o clinică din Rahova. Cazul a ieșit la iveală după ce o tânără, fostă concurentă Miss România, a ajuns pe scaunul așa-zisului dentist, după o durere de măsea.

Ridicat de poliţişti după ce a mutilat o pacientă

Larisa Iosif, pacienta falsului doctor: S-au apucat să îmi facă o anestezie care nu a prins... După care nu au mai așteptat și au început să îmi scoată măseaua așa. Am ajuns acasă cu dureri și mai mari, mi-au spus că este în regulă. 

Bogdan Dinu, reporter Observator: Falsul medic era ajutat de un alt cetățean sirian, care avea drept de liberă practică în România. Bărbatul respectiv îl lăsa, așadar, să facă proceduri medicale în locul său. Totul se întâmpla în cabinetul din sectorul 5.

Pe acelaşi subiect

Starea fetei s-a agravat rapid și a avut nevoie de mai multe intervenții chirurgicale. Speriată, a decis să facă plângere la Poliție.

Mama-doctor: Arată-mi actele care atestă că ești doctor.

- O să vă arăt actele mele...

- Acum, pentru că mi-ai distrus copilul!

După aproape cinci luni, cei doi sirieni au fost găsiți, cu ajutorul autorităților de la imigrări, și săltați de polițiști. Sunt acum urmăriți penal. Rămân însă liberi, dar săptămânal trebuie să ajungă în fața polițiștilor pentru controlul judiciar. Nu au voie să părăsească țara. 

Adrian Cuculis, avocatul victimei: Oamenii aceia, chiar și la 2-3 zile după ce a fost anunțată Poliția și s-a prezentat la fața locului, continuau să funcționeze.

În prezent, clinica a fost închisă. Dar, la scurt timp, în locul ei a răsărit o alta. 

Managerul clinicii-reporter: Pe altă firmă erau ei...

- Deci asta e altă firmă, dar aceeași clinică?

- Și oamenii sunt aceiași, nu?

Specialiștii spun că România este doar o escală pentru mulţi străini.

Dr. Mihaela Cuțui, Colegul Medicilor Stomatologi: Majoritatea folosesc România ca platformă de trecere de la sistemul non-european la sistemul european. Sunt înscriși cinci ani de zile aici, după care pleacă în Europa. 

Iar, în lipsa unor controale riguroase, ţara noastră devine ţara tuturor posibilităţilor pentru falşi profesionişti.

Dr. Mihaela Cuțui, Colegul Medicilor Stomatologi: Proceduri de control nu există. Fiecare ar trebui să își anunțe colaboratorii cu care lucrează, dar nu este neapărat obligatoriu.

Numele sirianului se adaugă unei liste lungi de medici închipuiţi care au găsit în țara noastră un mediu perfect pentru a opera. Cel mai cunoscut caz este al falsului chirurg italian Matteo Politi. Bărbatul a fost condamnat definitiv la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare, după ce a operat 28 de persoane în mai multe clinici private. Politi ar fi fugit din România la sfârşitul anului trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » "Mi-ai distrus copilul!" Falsul dentist sirian care a mutilat o concurentă Miss România, ridicat de poliţişti