Antena Meniu Search
x

Video "Mi-am văzut soţul într-o baltă de sânge". Familia turistului lovit în cap de o bucată de stâncă, martoră la accidentul din Cheile Bicazului

A vrut să se bucure de peisaj, dar a ajuns la spital. Un tânăr e în stare gravă, după ce a mers cu familia să viziteze Cheile Bicazului. O bucată de stâncă s-a desprins din munte şi l-a lovit în cap, chiar sub ochii soţiei şi copiilor. S-a întâmplat chiar în zona cu tarabele comercianţilor, mereu aglomerată. 

de Redactia Observator

la 11.08.2022, 19:30

Vezi și

Ceea ce trebuia să fie un concediu relaxant s-a transformat într-un dramă pentru o familie din Iaşi. Se opriseră să admire peisajul când a căzut stânca. 

Soţia turistului lovit de bucata de stâncă, martoră la incident

"Am fost la tarabă, am cumpărat suveniruri şi apoi am cumpărat un binoclu pentru fiul nostru şi ne-am dus să-l testam uitându-ne pe râu. În 30 de secunde au început nişte pietricele. În partea copiilor au căzut pietre mici şi apoi s-au auzit în spate pietre mai mari. Am încercat să-mi adun copiii, să-i protejez şi când m-am întors mi-am văzut soţul într-o baltă de sânge. Era inconştient, pur şi simplu era paralizat", mărturiseşte soţia victimei.

"O piatră asemănătoare s-a desprins şi l-a lovit pe bărbat în zona capului. Incidentul s-a petrecut în apropierea unei toalete amenajate aici, pe Cheile Bicazului. Zona este foarte vizitată de turiştii care vin, îşi cumpără suveniruri sau pur şi simplu admiră frumuseţea locului", arată Angela Bertea, reporter Observator. 

Pe acelaşi subiect

Turistul rănit în Cheile Bicazului a fost transferat cu elicopterul la Iaşi

Bărbatul a fost transferat la Iaşi, în stare gravă. "Traumatism cranio-cerebral sever, a fost operat în Urgenţă, deoarece prezenta leziuni cranio-cerebrale importante", a declarat Lucian Eva, manager Spitalul de Neurochirurgie Iaşi.

De celaltă parte, autorităţile spun că turiştii nu au voie să staţioneze în zona în care a căzut stânca. "Acolo s-au efectuat lucrări de aşa-zise rămuiri, când alpinişti utilitari au îndepărtat stâncile şi bolovanii care erau periculoşi chiar din zona respectivă. Acea zonă era indicată, cu indicatoare, ca şi zonă cu căderi de pietre. Acolo, staţionarea maşinilor este interzisă. Zona respectivă este strict protejată, deci nici nu se pot lua măsuri foarte drastice de amenajare", susţine Elekes Robert, purtător de cuvânt DRDP Braşov.

În acelaşi timp, turiştii spun că se poate face mai mult pentru a evita astfel de situaţii. "Locaţia e foarte frumoasă, dar trebuie supravegheată", crede un turist. "Autorităţile, primăria oraşului trebuie să ia nişte măsuri ca să poată fi zona turistică mai sigură. Azi cade o piatră, mâine cade o piatră, după aceea pierdem zona, lumea nu mai vine, de frică, de teamă". Poliţiştii au deschis o anchetă pentru vătămare corporală din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "Mi-am văzut soţul într-o baltă de sânge". Familia turistului lovit în cap de o bucată de stâncă, martoră la accidentul din Cheile Bicazului