Antena Meniu Search
x

VESTE URIAŞĂ pentru poliţişti! Ministrul de Interne: "Vor avea salarii mai mari"

Ministrul Afacerilor Interne a anunţat, astăzi, creşterea salariilor pentru poliţişti.

Ministrul Afacerilor Interne a anunţat, astăzi, creşterea salariilor pentru poliţişti.

Carmen Dan a spus că au fost discuţii în acest sens cu Ministerul Finanţelor Publice şi că  pregăteşte un act normativ prin care salariile poliţiştilor vor creşte cu 10%.

"Se pregăteşte un act normativ cu care probabil o să se intre în şedinţa de Guvern de miercuri. Aş prefera să nu mă pronunţ pe fond, până nu ajunge acest act normativ la avizare, la Ministerul Afacerilor Interne, pentru că noi vom fi avizatori. Însă aş pleca de la ce a declarat ministrul Muncii, aseară, şi anume că nu se diminuează drepturile deja câştigate", a spus Carmen Dan. 

Ea a precizat că există un deficit de personal în MAI, însă se lucrează pentru a găsi soluţii la această problemă.

Pe acelaşi subiect

"Este o realitate, avem un deficit foarte mare în MAI. Trebuie să luăm toate măsurile necesare să acoperim acest deficit şi în sensul acesta ne-am mobilizat. Spuneam cu altă ocazie că intenţionez să am o discuţie cu premierul - a avut loc această discuţie şi da, sunt soluţii pentru ca în perioada imediat următoare să aducem în sistem în jur de 4.000 de angajaţi şi să intervenim cât se poate de concret pentru dotarea cu echipamente de intervenţie în primul rând a poliţiştilor de ordine publică, a celor care sunt în stradă", a afirmat Carmen Dan. 

Ministrul de Interne a negat faptul că se pregăteşte un act normativ "peste noapte" în ceea priveşte pensionarea celor care lucrează în sistem. 

"Eu zic să renunţăm la tema ipocriziei. Este momentul ca atunci când spunem că în sistem avem deficit de 20.000 de oameni, care creşte, pentru că există această posibilitate şi oamenii ies din sistem la 45 de ani, cred că este normal să facem ceva să îndreptăm aceste lucruri. Asta se va întâmpla, de fapt. Mai mult decât atât, faptul că s-a anunţat un termen de 15 septembrie nu înseamnă că există nici cea mai mică intenţie de a elabora un act normativ care să îşi producă efectele peste noapte şi că toţi cei care îndeplinesc condiţiile pe actuala lege vor putea să opteze într-o lună şi jumătate dacă ies sau rămân în sistem", a spus ministrul.

Ministerul Afacerilor Interne a precizat duminică, pe pagina de Facebook, că nu are în lucru un proiect de act normativ care să limiteze pensionările din sistem la vârste tinere, susţinând că o astfel de iniţiativă "nu se poate face cu aplicare peste noapte".

În presă au apărut informaţii potrivit cărora ministerul Muncii ar pregăti un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care să fie modificat modul de calcul al pensiilor militarilor, noul algoritm urmând să le reducă apreciabil pentru cei care se vor pensiona după adoptarea actului normativ. Adoptarea OUG ar putea fi unul dintre motivele pentru care se doreşte convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului, între 2 şi 4 august.

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că există un val de pensionări in sistemul militar, din cauză că oamenii au auzit că s-ar putea modifica algoritmul de calcul, el dând asigurări că a convenit cu premierul Mihai Tudose şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ca nivelul pensiilor acestora să nu se schimbe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » VESTE URIAŞĂ pentru poliţişti! Ministrul de Interne: "Vor avea salarii mai mari"