Antena Meniu Search
x

Mircea Beuran contestă demiterea din funcţia de şef de Secţie

A fost găsit primul vinovat în scandalul pacientei arse pe masa de operaţie la spitalul Floreasca. Reputatul chirurg Mircea Beuran a fost demis din funcţia de şef de Secţie. Ancheta administrativă internă a arătat că tragedia a fost cauzată de o eroare umană.

De Redactia Observator la 06.01.2020, 19:58
Vezi și

A fost găsit primul vinovat în scandalul pacientei arse pe masa de operaţie la spitalul Floreasca. Reputatul chirurg Mircea Beuran a fost demis din funcţia de şef de Secţie. Ancheta administrativă internă a arătat că tragedia a fost cauzată de o eroare umană. Decizia a declanşat protestul unor medici de la Floreasca, revoltaţi de sancţionarea lui Beuran. În acest timp, din anchetă ies la iveală informaţii şocante despre cum foaia de observaţie şi protocolul operator ar fi fost modificate după incendiul devastator. 

Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt Spitalul Floreasca: Este vorba de revocarea contractului de management al unui şef de secţie pentru neîndeplinirea a 10 dintre cele 33 de obligaţii

Cele 10 greşeli au fost identificate de către Comisia Administrativă a Spitalului Floreasca, după două săptămâni de anchetă. 

Raportul arată că incendiul din sala de operaţii a fost provocat de o eroare umană, iar Mircea Beuran plăteşte cu funcţia. Ca şef al echipei operatorii avea datoria să se asigure că totul e pregătit pentru intervenţie. 

Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt Spitalul Floreasca: Greşeli în a supraveghea actul de îngrijire a pacientului, în a propune proceduri de tratare a pacientului, de a propune revizii la echipamente, de a stabili indicaţia operatorie 

Mircea Beuran, medic chirurg: Decizia pe care am primit-o nu e motivată. Nu am primit niciun raport. Amenda pe care am primit-o nu este motivată nici ea, nu este individualizată. Tot grupul de chirurgi a fost amendat, dar nu se face o diferenţiere între fapte şi persoane. Nu sunt indicate care sunt protocoalele pe care le-am încălcat 

De la începutul anchetei, reputatul chirurg, fost ministru al Sănătăţii, a susţinut că nu era în sala de operaţii, când pacienta a luat foc. Şi-a asumat însă prin semnătură protocolul operator. 

Surse din spital susţin că pe imaginile de pe camerele de supraveghere se vede cum, în lipsa lui Mircea Beuran - coordonatorul echipei operatorii, o asistentă îl ajută pe medicul rezident. 

Femeia i-ar fi dat medicului într-un recipient o cantitate mare din primul biocid pe care l-a găsit în sala de operaţii, unul destinat dezinfectării mâinilor, deşi spitalul avea în stoc şi alte substanţe. 

Surse din anchetă spun că scurtcircuitul produs sub masa de operaţie, în timpul folosirii bisturiului electric, ar fi aprins câmpul operator, care era îmbibat cu un dezinfectant care conţinea alcool în cantitate mare.

Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt Spitalul Floreasca: Despre incidentul în cauză nu vorbim despre o defecţiune a vreunui echipament, ci discutăm de nerespectarea procedurilor operaţionale în folosirea acelui echipament

27 de medici de la Chirurgie şi de la Terapie Intensivă au ameninţat astăzi că vor prelua doar cazurile grave, revoltaţi de demiterea lui Beuran, înainte de finalizarea anchetelor. 

Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt Spitalul Floreasca: Cred că înainte de a protesta, colegii noştri trebuie să ia act de rezultatele acestei anchete

Pentru neregulile găsite, Inspecţia Sanitară de Stat a amendat spitalul şi echipa operatorie cu 30 de mii de lei.

Acreditarea spitalului este încă suspendată. 

Vasile Cepoi, preşedinte ANMCS: Spitalul ne-a făcut dovada că revizuirea procedurilor şi protocoalelor privind activitatea în blocul operator a început pe 18 noiembrie, astfel se explică faptul că vor reuşi să le implementeze până pe 13 ianuarie

Ancheta penală, pentru ucidere din culpă, e abia la început. Raportul legiştilor privind cauza morţii pacientei nu este încă finalizat. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Mircea Beuran contestă demiterea din funcţia de şef de Secţie