Antena Meniu Search
x

Mii de credincioși s-au înghesuit să atingă racla cu Moaştele Sfintei Parascheva

A început cel mai mare pelerinaj ortodox. Mii de oameni s-au înghesuit încă de dimineaţă pe treptele Catedralei Mitropolitane din Iaşi, când preoţii au purtat pe umeri racla Sfintei Parascheva.

Vezi și

A început cel mai mare pelerinaj ortodox. Mii de oameni s-au înghesuit încă de dimineaţă pe treptele Catedralei Mitropolitane din Iaşi, când preoţii au purtat pe umeri racla Sfintei Parascheva.

Pe străzile care duc spre Catedrala Mitopolitană din Iaşi, pelerinii aşteaptă în cozi kilometrice. Sunt mii de oameni care se apropie, în paşi mici şi în rugăciuni, de baldachinul în flori unde azi a fost aşezată racla cu moaştele Sfintei Parascheva

Unii dintre ei fac acest drum, în fiecare octombrie, de ani întregi. 

Un băieţel din Focşani îşi aniversează ziua de naştere, an de an, în Capitala Moldovei. 

Pe acelaşi subiect

Alex, 10 ani: Aşa, parcă m-a atras foarte mult. Îmi place mult să vin.

Deasupra raclei Sfintei Parascheva, credincioşii au aşezat icoane şi flori. Alţii au vrut chiar să întindă covoare persane în baldachinul cu moaşte. Un tânăr n-a plecat de la Iaşi fără un selfie cu racla. 

Povestea Sfintei Parascheva, care încă din copilărie era alinare pentru oamenii săraci, a adus la Iaşi şi un grup de studenţi străni. 

Suntem încântaţi să fim aici, în locul acesta uimitor. Povestea Sfintei este foarte impresionantă, spune o turistă venită din Turcia.

Răbdarea pelerinilor, în cozi parcă fără sfârşit, i-a impresionat cel mai mult pe vizitatori. 

Au ceva în care cred, decid să se dedice în totalitate.  Din punctul meu de vedere merită tot respectul, este de părere un student italian.

Tinerii veniţi din Italia, Polonia sau Portugalia au trecut pe la raclă şi au primit binecuvântarea preoţilor. 

Incepe un pelerinaj care va fi neintrerupt pana pe data de 15 octombrie. Spre seară, aşteptam să primim şi moastele Sfintei Mucenite Ecaterina, au transmis reprezentanţii Mitropoliei Moldovei.

Pelerinajul la Sfânta Parascheva va aduna la Iaşi în aceste zile peste 300 de mii de oameni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Mii de credincioși s-au înghesuit să atingă racla cu Moaştele Sfintei Parascheva