Antena Meniu Search
x

Mobilizare fără precedent. Românii îi aşteaptă pe refugiații ucraineni cu alimente, haine și medicamente. "Pentru că azi sunt ei, mâine suntem noi"

Suntem cu sufletul alături de vecinii noştri, care fug din calea obuzelor, tancurilor şi avioanelor. 
Românii îi aşteaptă cu alimente, haine, jucării sau chiar medicamente la graniţă, pentru a-i ajuta. 
În aproape toate oraşele din ţară, oamenii au creat grupuri pe reţelele de socializare pentru a strânge cele de trebuinţă pentru refugiaţi. Mulţi le oferă şi locuri de cazare. 

de Redactia Observator

la 27.02.2022, 08:55

Vezi și

Ea e Amalia, o fetiţă de zece ani, care împreună cu sora ei a venit încă de la prima oră a dimineţii să facă donaţii pentru locuitorii din Ucraina. Micuţa are şi o explicaţie, pentru gestul ei. 

Amalia: Nu-mi pot imagina cum ar fi să nu ai casă. Sau să vezi acele imagini tragice. 

La fel ca ea, sute de ieşeni s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe vecinii noştri. Au fost organizate în toate cartierele puncte de colectare, unde oamenii donează produse neperisabile şi alte obiecte pentru refugiaţi. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Cei care vor să ajute, sunt aşteptaţi să aducă în primul rând, lenjerii şi pături. Care vor fi necesare pentru taberele de refugiaţi. Desigur, nu pot lipsi nici produsele perisabile, cu termen lung de valabilitate. Covrigi, pâine, conserve. De asemenea, produsele de igienă sunt şi ele bine venite. Nu pot lipsi nici jucăriile, pentru că vorbim de un număr mare de copii, care vin la noi în ţară. 

Pe acelaşi subiect

Mihai Chirica, primar Iași: Am propus 100.000 de euro să luăm nişte generatoare de curent. După care să căutăm repede un vânzător al acestor echipamente să le trimitem în Cernăuţi. 

Cu brațele pline de ajutoare pentru ucraineni

La Oradea, oamenii au dat dovadă de empatie şi au strâns toate cele necesare pentru femeile şi copiii de la frontieră. 

Voluntari: Am fost să cumpăr mai multe produse de strictă necesitate. Adică pentru copii, pampersi. De igienă, săpunuri, hârtie igienică. 

Impresionaţi de situaţia pricinuită de război şi au adus alimente până la lăsarea întunericului. Astfel că în doar o zi, au reuşit să umple sala unui restaurant din Oradea. 

Femeie: N-aş vrea să fiu pusă în această situaţie. Tocmai de aceea mă gândesc la această situaţie. Ce ar însemna pentru mine, ca şi mamă să-mi iau copilul. M-a impresionat foarte mult această situaţie. Pentru că azi sunt ei, mâine suntem noi. 

Mobilizare a fost şi în Dumbrăviţa, judeţul Timiş. Localnicii au mers cu braţele pline de ajutoare pentru refugiaţii ucraineni. 

Toţi cei care vor să le dea o mână de ajutor refugiaților pot dona produse sau obiecte folosindu-se de grupurile create pe reţelele de socializare. De asemenea, şi mâine vor fi distribuite bunuri refugiaţilor din zona Sighet şi Siret.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Mobilizare fără precedent. Românii îi aşteaptă pe refugiații ucraineni cu alimente, haine și medicamente. "Pentru că azi sunt ei, mâine suntem noi"