Antena Meniu Search
x

Mulţi dintre medicii şi asistentele secţiilor Covid din Marea Britanie manifestă anxietate severă, depresie, PTSD, sau se gândesc la auto-vătămare

Aproape jumătate din personalul care lucrează în unitățile de terapie intensivă din Anglia, în cadrul pandemiei COVID-19, au anxietate severă, depresie sau tulburare de stres post-traumatic, unii spunând că le-ar fi mai bine morţi, potrivit unui studiu citat de Reuters.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 13.01.2021, 12:43

Medicii britanici din secţiile Covid au mari probleme de sănătate mintală, potrivit unui studiu - Profimedia Images / Imagini de arhivă

Aproape jumătate din personalul medical e la pământ cu psihicul

Multe asistente medicale și medicii din cadrul UI îndeplinesc pragul clinic pentru PTSD, anxietate sau probleme cu consumul de alcool, iar simptomele sunt atât de severe încât unii au raportat că se gândesc la auto-vătămare sau sinucidere, scrie Reuters.

O astfel de sănătate mintală acută săracă în rândul personalului ICU care îngrijește pacienții cu COVID-19 grav bolnavi sau pe moarte este probabil să le afecteze capacitatea de a lucra eficient și să le dăuneze calității vieții, au spus cercetătorii care conduc studiul.

Peste 81.000 de oameni au murit de COVID-19 în Marea Britanie, al cincilea cel mai mare număr oficial de morți din pandemia mondială.

Peste 3 milioane de persoane din Marea Britanie au dat rezultate pozitive pentru boala COVID-19, iar guvernul spune că spitalele și secțiile de terapie intensivă sunt pe punctul de a fi copleșite.

Presiunea asupra personalului medical este uriaşă

Presiunea asupra personalului din unităţile de terapie intensivă este foarte mare, pentru că lucrează cu pacienți foarte bolnavi pentru perioade lungi de timp, în zonele în care riscul de expunere la COVID-19 este ridicat și în care lipsa personalului și a echipamentelor pune probleme zilnic.

"Rata ridicată a mortalității în rândul pacienților cu COVID-19 admiși la terapie intensivă, împreună cu dificultăți de comunicare și decesul unor pacienţi este foarte probabil să fi fost factori de stres extrem de puternici pentru tot personalul care lucrează în terapia intensivă", a declarat Neil Greenberg, profesor la Institutul de Psihiatrie, Psihologie și Neuroștiințe de la King's College din Londra, co-autor al cercetării.

Unul din opt cadre medicale contemplează auto-vătămarea

Studiul, publicat în revista Occupational Health, a fost realizat în iunie și iulie - înainte ca Marea Britanie să înceapă să se confrunte cu cea mai recentă creștere a infecțiilor.

S-a constatat că din peste 700 de lucrători din domeniul asistenței medicale din nouă unităţi de terapie intensivă din Anglia, 45% au atins pragul de semnificație clinică probabilă pentru cel puțin una dintre cele patru tulburări grave de sănătate mintală: depresie severă (6%), PTSD (40%), anxietate severă (11%) sau probleme cu băutura (7%).

Cel mai îngrijorător, au spus cercetătorii, mai mult de unul din opt au raportat gânduri frecvente de auto-vătămare sau de sinucidere.

Constatările, se arată în studiu, "evidențiază impactul profund pe care COVID-19 l-a avut asupra sănătății mintale a personalului medical din Marea Britanie" și arată o nevoie urgentă ca serviciile de sănătate mintală să fie accesibile imediat pentru toți lucrătorii din domeniul sănătății.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Mulţi dintre medicii şi asistentele secţiilor Covid din Marea Britanie manifestă anxietate severă, depresie, PTSD, sau se gândesc la auto-vătămare