Antena Meniu Search
x

Muntele a mai răpit o viaţă, în masivul Călimani. Al doilea turist solitar mort în ultimele trei zile

Un turist care făcea singur o drumeție a fost găsit mort sâmbătă în Munții Călimani. Potrivit salvamontiștilor, acesta este al doilea turist solitar mort în ultimele 3 zile.

de Redactia Observator

la 15.01.2022, 16:08

- Facebook Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Potrivit Dispeceratului Național Salvamont, salvatorii montani au primit o solicitare privind o eventuală situație dificilă în care s-ar afla o persoană care făcea o drumeție în Munții Călimani și care sâmbătă nu a mai răspuns la telefon. Au fost alertate structurile Salvamont din județele care înconjoară masivul, plecând în căutare echipe de prim răspuns din Mureș, Harghita și Suceava.

Turistul a fost găsit mort în apropierea stației meteo Rețitiș la aproape 2000 de metri altitudine. „Din păcate, persoana a fost gasita decedata in apropierea stației meteo Retitis la aproape 2000 de metri altitudine. Salvamontiștii vor stabili cu poliția dacă vor putea prelua trupul pentru transport și apoi cum vor face recuperarea și transportului lui, terestru sau cu sprijinul unui elicopter”, au transmis salvamontiștii.

A doua viaţă răpită de munţi în trei zile

Conform acestora, acesta este al doilea deces pe munte în ultimele trei zile produs cu turiști solitari, relatează Mediafax„Știm și înțelegem ca a merge pe munte singur este tot o forma de manifestare a pasiunilor și dragostei pentru munte, dar, ținând cont de problemele ce pot apărea, nu recomandam drumețiile solitare”, precizează salvamontiştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Muntele a mai răpit o viaţă, în masivul Călimani. Al doilea turist solitar mort în ultimele trei zile