Antena Meniu Search
x

Video Lacrimi pentru Silvia, alpinista care a murit în Bucegi. ”A pierit în locul pe care-l iubea cel mai mult, muntele”

A vrut să sărbătorească viaţa, dar şi-a găsit sfârşitul în locul pe care îl iubea cel mai mult: muntele. O alpinistă cu experienţă a murit în Bucegi. A ales să urce singură, prin ger, pe un traseu foarte dificil. Din cauza vremii, salvamontiştii nu au reuşit să-i recupereze trupul.

de Redactia Observator

la 14.01.2022, 12:34

Vezi și

Silvia: ”Ăştia sunt ochelari de căţărat. Aşa nu văd nimic şi aşa trebuie să fac ca să văd”. Silvia îşi găsea bucuria pe munte. În ziua în care a împlinit 38 de ani, şi-a dorit să urce alături de sora ei geamănă pe traseul Albișoara Gemenelor. Doar că femeia nu a putut s-o însoţească, aşa că a plecat singură. Traseul poate fi periculos iarna, chiar şi pentru turiştii experimentaţi.

Ieri, la amiază, Silvia nu a mai răspuns la telefon, iar familia a început să se îngrijoreze. O echipă Salvamont, aflată deja pe munte a încercat să ajungă la ea, dar nu a reuşit din cauza viscolului. O altă echipă a plecat din Buşteni. Când au ajuns în zona de creastă, vântul ştersese orice urmă. Abia azi-dimineaţă, salvamontiştii au găsit-o, dar tânăra nu mai avea semne vitale.

Trupul alpinistei nu a putut fi recuperat de pe munte

Un elicopter a fost trimis în zonă pentru a o recupera trupul neînsufleţit, dar echipajul a abandonat misiunea din cauza rafalelor puternice. În plus, exista riscul ca aparatul de zbor să declanşeze o avalanşă.

Pe acelaşi subiect

Prieten: ”Silvia, pe ultimii metri spre vârful lui Grand Capucin, unde deja ne aşteaptă Mihai”.

Silvia: ”Aţi început petrecerea fără mine?”

Prieten: ”Nu. Nu am desfăcut încă şampania”.

Silvia: ”Haideţi, băieţi, pregătiţi şampania”.

Sora geamănă, mesaj emoționat pentru tânăra alpinistă

Silvia iubea muntele mai mult decât viaţa. În aprilie 2014, în Prăpastiile Zărneştiului, în timp ce se căţăra cu sora ei, i-a căzut un bolovan în cap. A fost în comă, dar şi-a revenit. A rămas însă cu sechele în vorbire. Cu toate acestea, nu a renunţat la pasiunea ei.

"Din păcate, în vreme ce eu continui pe această cărare numită viaţă, draga şi iubita mea soră geamănă nu o va mai face. A pierit în locul pe care-l iubea cel mai mult, muntele."

Trupul alpinistei va fi recuperat când vremea o va permite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Lacrimi pentru Silvia, alpinista care a murit în Bucegi. ”A pierit în locul pe care-l iubea cel mai mult, muntele”