Antena Meniu Search
x

Video Nepalezii privesc România ca pe tărâmul făgăduinţei. La Galaţi, 27 de muncitori din Nepal cosesc iarba în parcuri

Unde nu vor să muncească românii, vor străinii. La Galaţi, 27 de nepalezi îngrijesc parcurile şi ies la cosit iarba. Mulţumiţi că-şi pot câştiga existenţa şi că au ce trimite acasă familiilor, nepalezii privesc România ca pe tărâmul făgăduinţei.

De Adrian Obreja la 04.06.2021, 08:31
Vezi și

Dacă îi vedeţi în parcurile din oraş, nici vă daţi seama că muncitorii din imagine sunt străini. Cu masca şi ochelarii de protecţie la ochi, cosesc de zor iarba.

Cum merge?

Bine, bine.

Îţi place aici?

Pe acelaşi subiect

Da.

Cum e în România?

E bine în România

E mai bine aici sau acasă?

În România e mai bine. 

Au ajuns aici în luna aprilie, prin intermediul unei agenţii de recrutare a forţei de muncă şi au început munca la Societatea de Gospodărire Urbană din Galaţi. Sunt bucuroşi că au de lucru şi spun că le place la noi în ţară. Deşi au lăsat în urmă soţiile şi copiii. 

Salariul e bun, totul e bine aici. Managerul e bun, totul e bine. 

Când ai venit aici?

În urmă cu 2 luni. 

Soţia mea, copilul, mama, tata, toţi sunt în Nepal. 

Stai aici 2 ani? 

Da, 2 ani. 

Şi vrei să stai mai mult sau să pleci înapoi?

După 2 ani trebuie să mergem în Nepal şi apoi vreau să continui aici. 

Câştigă salariul minim pe economie, bonuri de masă şi li se asigură cazarea

Pentru unii dintre ei, România este visul european împlinit. Cele 2 ţări sunt desparţite de 5.400 de kilometri. Dar nicio distanţă nu e prea mare, mai ales când ai planuri măreţe de viitor. 

Câştigă salariul minim pe economie, bonuri de masă şi li se asigură cazarea. Condiţii mai mult decât suficiente pentru ei. Asta în timp ce pentru ai noştri munca e prea grea, iar banii sunt prea puţini.

Dragoş Magearu – director Gospodărire Urbană: Pe lipsa acută a forţei de muncă disponibilă pentru astfel de servicii, am fost nevoiţi să apelăm la personal extra-comunitar, pentru a angaja la socitate, astfel încât să putem să îngrijim spaţiile verzi din Galaţi. 

Cei 27 de muncitori din Nepal au contract determinat pe o perioadă de doi ani, dar îl pot reînnoi fără nicio problemă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Nepalezii privesc România ca pe tărâmul făgăduinţei. La Galaţi, 27 de muncitori din Nepal cosesc iarba în parcuri