Antena Meniu Search
x

Video Nicolae Ciucă, mesaj de Anul Nou: "Avem nevoie de reformă instituţională. Schimbarea mentalităţii se face prin educaţie şi participarea cetăţeanului"

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, vineri, în mesajul cu prilejului anului nou, că ”lăsăm în urmă un an cu multe provocări, legate de grija faţă de cei dragi, situaţia economică, locurile de muncă şi capacitatea statului de a oferi protecţie celor aflaţi la nevoie”. Potrivit premierului, ”avem nevoie de reformă instituţională, de debirocratizare şi digitalizare, dar este la fel de important să înţelegem că pentru acestea avem nevoie de timp şi de resurse umane”, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 31.12.2021, 13:26

Vezi și

”Întâmpinăm Anul Nou cu speranţa că vom putea reveni cât mai curând la viaţa normală dinaintea pandemiei. Lăsăm în urmă un an cu multe provocări, legate de grija faţă de cei dragi, situaţia economică, locurile de muncă şi capacitatea statului de a oferi protecţie celor aflaţi la nevoie. Guvernul pe care îl conduc a înţeles aceste nevoi. România are un buget echilibrat, care garantează investiţii fără precedent şi în acelaşi timp protecţie socială eficientă”, spune premierul în mesaj.

Nicolae Ciucă afirmă că ”este important să aducem în prim-plan cetăţeanul”. ”Avem nevoie de reformă instituţională, de debirocratizare şi digitalizare, dar este la fel de important să înţelegem că pentru acestea avem nevoie de timp şi de resurse umane. Schimbarea mentalităţii se face prin educaţie şi participarea cetăţeanului la acest proces. Viitorul nostru va arăta aşa cum ne dorim doar dacă vom investi în el, dacă tinerele generaţii vor regăsi în ţara lor locul în care vor dori să trăiască şi să se dezvolte. Dacă le vom oferi educaţia şi motivaţia de care au nevoie, vom reuşi să ne bucurăm împreună de acest viitor”, afirmă prim-ministrul.

Potrivit şefului Executivului, ”România a trecut, ca şi alte ţări, prin perioade foarte dificile din cauza crizei sanitare”. ”Alături de eroii din prima linie, medici, personal sanitar, trebuie să fim responsabili şi raţionali în eforturile noastre comune anti-COVID-19. Este absolut necesar să conştientizăm că pericolul încă nu a trecut, să fim prudenţi, să respectăm conduita sanitară recomandată de medici, să le ascultăm sfaturile. Vaccinul ne protejează viaţa, ne apără de formele grave ale bolii COVID-19”, spune premierul.

Prim-ministrul arată că ”intrarea în anul 2022 marchează împlinirea a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, un moment foarte important din istoria noastră recentă, care ne-a adus în edificiul democratic, politic şi economic al acestor vremuri”. ”Acum, în acest context dificil al pandemiei, apartenenţa la familia europeană a însemnat sprijin reciproc şi eforturi unite pentru asigurarea mijloacelor sanitare necesare, atât în perioadele critice în care spitalele din România erau sub presiunea numărului mare de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, cât şi pentru accesul la cele mai sigure şi eficiente vaccinuri anti-COVID-19. Apartenenţa la Uniunea Europeană va continua să ne aducă beneficii şi prin relansarea economiei, prin finanţarea proiectelor de investiţii şi de reformă cuprinse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Bunăstarea şi pacea oferite cetăţenilor europeni reprezintă pentru români o realitate care poate fi îmbunătăţită”, declară Nicolae Ciucă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Nicolae Ciucă, mesaj de Anul Nou: "Avem nevoie de reformă instituţională. Schimbarea mentalităţii se face prin educaţie şi participarea cetăţeanului"