Antena Meniu Search
x

Nicolae Ciucă anunţă că, cel mai târziu în două săptămâni, va fi numit un nou ministru al Digitalizării

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, joi seară, că, după sărbători, ”cel mai târziu în două săptămâni”, va fi numit noul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, postul a rămas liber după demisia lui Florin Roman. Potrivit lui Ciucă, numirea va fi făcută de partid.

de Redactia Observator

la 30.12.2021 , 22:55

Nicolae Ciucă anunţă că, cel mai târziu în două săptămâni, va fi numit un nou ministru al Digitalizării
Nicolae Ciucă anunţă că, cel mai târziu în două săptămâni, va fi numit un nou ministru al Digitalizării - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Nicolae Ciucă a declarat la TVR 1, joi seară, că, după sărbători, îi va fi prezentată preşedintelui Klaus Iohannis propunerea pentru postul de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Numele noului ministru va fi dat de PNL

”Ţinând cont de vâltoarea activităţilor care au avut loc în această perioadă de timp, am considerat că este oportun ca, imediat după sărbători, să putem să avem o analiză la nivelul partidului, să avem o propunere pe care să o prezentăm preşedintelui ţării, astfel încât să avem procedura de învestire a unui nou ministru. Poate cel mai târziu în două săptămâni”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit news.ro.

Articolul continuă după reclamă

Întrebat dacă va face personal propunerea sau o va lăsa în seama politicului, Nicolae Ciucă a explicat că va fi respectată ”cutuma” ca politicul să se implice.

Pe acelaşi subiect

”Suntem un guvern care este rezultatul unei coaliţii politice şi vom lăsa partidelor politice să procedeze în conformitate cu cutuma care s-a folosit până acum”, a declarat Ciucă.

Florin Roman a demisionat după acuzațiile de plagiat

Florin Roman a anunţat, la începutul lunii decembrie, că a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în urma acuzaţiilor de plagiat. 

El a afirmat că a fost ţinta a două tipuri de atacuri – politic şi al forţelor oculte. Florin Roman susţinea că era important ca el să nu fie ministrul Digitalizării până în momentul în care se ia decizia referitoare la cloud-ul guvernamental, ceea ce înseamnă un business de zeci de miliarde de euro. „Mi s-a sugerat să fie o discuţie cu un investitor strategic”, susţine Roman, afirmând că a refuzat.

În data de 17 decembrie a.c. preşedintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Florin Roman şi l-a desemnat ministru interimar al Cercetării pe Virgil Popescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Obişnuiți să luaţi algocalmin?
Observator » Stiri politice » Nicolae Ciucă anunţă că, cel mai târziu în două săptămâni, va fi numit un nou ministru al Digitalizării