Antena Meniu Search
x

Video Noaptea Albă a Filmului Românesc au umplut cinematografele din Bucureşti. Cinefilii au putut sta de vorbă cu regizorii, actorii şi chiar eroii din pelicule

A fost noaptea în care cinefilii au putut sta de vorbă cu regizorii, actorii şi chiar eroii din peliculele vizionate. La Noaptea Albă a Filmului Românesc, cinematografele au fost pline. "Libertate" şi "De ce mă cheamă Nora când cerul meu este senin" au stârnit cele mai pasionate discuţii. 

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 16.09.2023, 21:04

Vezi și

Au fost emoţii şi o tăcere grea în Sala Luceafărul din Capitală la proiecţia filmului "Libertate". Pelicula e inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu în timpul Revoluției din 1989. O unitate de miliţie devine ţinta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare sângeroasă. 

Noaptea Albă a Filmului Românesc au umplut cinematografele din Bucureşti

După difuzare, actorii și regizorul Tudor Giurgiu au răspuns întrebărilor spectatorilor. "Libertate" a primit Premiul Publicului la TIFF pentru cel mai popular film românesc. 

Tudor Giurgiu regizor: In cateva zile s-au tras peste 2 milioane de gloante, au murit 99 de oameni, si in final toti teroristii au fost bagati in acest bazin fara apa. Mi s-a parut atat de bizar si am zis ca e o poveste de film. Cel mai important din toata discutia cu publicul a fost reactia celor nascuti dupa 89 care au fost majoritari in sala.

Pe acelaşi subiect

Cinematograful Elvire Popesco a fost plin la filmul documentar ,,De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin'', în regia Carlei Teha. Filmul prezintă viaţa scriitoarei Nora Iuga ale cărei cărţi au fost interzise de comunişti pentru "erotism morbid".

Carla Teaha, regizor: E o bucurie sa intalnesti cu publicul, ca de fapt faci filmul pentru public, nu pentru festivaluri, cel putin in cazul meu. 

Filmul va putea fi urmărit în cinematografele din ţară începând cu data de 17 noiembrie. Noaptea Filmului Românesc are loc în fiecare an în luna septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Noaptea Albă a Filmului Românesc au umplut cinematografele din Bucureşti. Cinefilii au putut sta de vorbă cu regizorii, actorii şi chiar eroii din pelicule