Antena Meniu Search
x

Video Noi acuzaţii la adresa poliţiştilor Secţiei 16 din Capitală. O femeie susţine că agenţii ar fi agresat-o, după ce nu a putut să se legitimeze

Aflam de noi abuzuri ale poliţiştilor Secţiei 16 din Capitală. O femeie îi acuză pe agenţi că ar fi pus-o la pământ, ar fi încătuşat-o şi umilit-o, după ce nu a putut să se legitimeze. Incidentul a avut loc în urmă cu doi ani, iar printre vinovaţi s-ar afla un lider de sindicat. Acesta a fost arestat de curând după ce doi bărbaţi l-au acuzat pe el şi pe alţi opt poliţişti că i-ar fi torturat şi bătut. Cei doi au murit de curând, iar procurorii investighează moartea suspectă a celui de-al doilea.

de Bogdan Ocnaru

la 31.03.2021, 21:20

Vezi și
  • Poliţiştii de la Secţia 16 sunt acuzaţi de noi agresiuni
  • O femeie susţine că a fost încătuşată şi umilită, după ce nu a putut să se legitimeze

16 septembrie 2019, Sectorul 4 din Capitală. Într-una din maşinile de poliţie se afla Ruxandra Vasile, o femeie de 40 de ani îngrozită de brutalitatea poliţiştilor. A fost pusă la pământ şi încătuşată chiar înainte să intre în blocul în care locuieşte. Venea de la o nuntă şi a fost reţinută după ce le-a spus poliţiştilor, care au vrut să o legitimeze, că nu are buletinul la ea. Va trebui să urce să-l ia. 

Ruxandra Vasile, victimă: M-au aruncat în mașina de poliție, după ce mi-au luat telefonul, cheile de la mașină, geanta. N-am putut să sun pe nimeni, două ore m-au ținut în mașină de poliție. Două ore în care m-au înjurat fără oprire. Îi întrebăm de ce faceți asta. Îmi spuneau pentru că putem şi pentru că așa vrea...un organ al lui. Îmi spuneau continuu că sunt drogată. Sunt drogată, sunt drogată, zdreanță. A venit poliția rutieră, mi-a făcut alcoolt test, care a ieșit negativ. M-au băgat la loc în mașină şi au devenit şi mai agresivi. Eram o femeie în rochie de seară, cred că erau 20 de poliţişti.

Ce consemnări au făcut medicii legişti

Medicii legişti au confirmat declaraţiile femeii. În raport, au consemnat că rănile au fost provocate după ce victima a fost strânsă de mâini şi încătuşată. Au recomandat 2 zile de îngrijiri medicale. Cu dovada scrisă şi descrierea celor trăite în acea seara, Ruxandra Vasile a depus plângere împotriva poliţiştilor agresivi tot la Secţia 16. S-a deschis şi un dosar penal pentru lipsire de libertate, purtare abuzivă şi abuz în serviciu. Ulterior, plângerea a fost trimisă către secţia 14, unde se află şi acum. Nimeni nu s-a ocupat de dosar, chiar dacă povestea a fost postată pe Internet. 

Pe acelaşi subiect

Ruxandra Vasile, victimă: Nu m-a căutat nimeni, nu m-a întrebat nimeni. Cum e posibil ca într-un loc circulat, Eroii Revoluţiei să ţi se întample aşa ceva, plecând de la poliţie, adică din partea celor la care te aştepţi să te apere. 

Ruxandra a decis să spună din nou, public, ce a păţit. Unul dintre poliţiştii agresori n-ar fi la prima abatere. 

Adrian Cuculis, avocat: Acelaşi vestit Şeicaru (n.r. Viorel Şeicaru, poliţist), pentru că i-am trimis mai devreme o poză doamnei. Mi-a spus, da, el este! Mi-l aduc aminte. Cu siguranţă el m-a trântit la pământ şi m-a încătuşat. 

Este unul dintre agenţii de la secţia 16 care au torturat şi umilit doi tineri anul trecut, după ce aceştia le-au atras atenţia că nu poartă măşti. Iar abuzurile povestite de cele două victime sunt greu de imaginat pentru lumea civilizată. 

Mihai Ghiorghe, victimă: Am fost lovit până mi-am cerut iertare. Mi-au scos cătuşele, iar cel în vârstă a făcut necesităţile fiziologice pe braţul stâng, eu rugându-l să nu facă asta. Şi tot a făcut-o. Mi-a spus, uite ce poate să facă Poliţia Română. 

De curând, ambele victime au murit, ultima în condiţii suspecte. Însă, procesul în urma căruia cei doi bărbaţi cereau daune de jumătate de milion de euro va continua. În dosar, sunt puşi sub acuzare 9 poliţişti de la Secţia 16, 3 fiind cercetaţi în stare de arest la domiciliu. 

Lucian Bode, ministrul de Interne: Vă asigur că la secţia 16 voi face ordine. Aştept rezultatele corpului de control. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Noi acuzaţii la adresa poliţiştilor Secţiei 16 din Capitală. O femeie susţine că agenţii ar fi agresat-o, după ce nu a putut să se legitimeze