Antena Meniu Search
x

Victimele poliţiştilor torţionari au murit la 10 zile unul de altul. Șefii Poliţiei spun că e doar o coincidenţă. Ce crede avocatul

Două morţi suspecte reaprind scandalul de la Secţia 16 de Poliţie. Cei doi bărbaţi torturaţi de agenţi au murit la 10 zile unui de altul. Mai marii din Poliţie spun că e doar o coincidenţă nefericită, unul ar fi suferit de o boală incurabilă, iar altul ar fi fost răpus de o supradoză. Familiile nu acceptă aceste variante.

de Bogdan Ocnaru

la 29.03.2021, 20:12

Vezi și

Mihai Ghiorghe povestea pe 4 martie 2021: ”Am fost lovit până mi-am cerut iertare. Mi-au scos cătuşele, iar cel în vârstă a făcut necesităţile fiziologice pe braţul stâng, eu rugându-l să nu facă asta. Şi tot a făcut-o. Mi-a spus, uite ce poate să facă Poliţia Română.”

În urmă cu 3 săptămâni, Mihai Gheorghe le-a povestit reporterilor Observator coşmarul prin care a trecut cu agenţii Secţiei 16. Era încă afectat, nu uitase tortura şi nici umilinţa.  În urmă cu trei zile bărbatul de 39 de ani s-a stins fulgerător în casa unui prieten. 

Prietenul victimei: ”Nu se simţea bine şi a ajuns la mine. Avea nişte probleme dinainte, de când îl bătuse Poliţia avea nişte... era în depresie totală şi avea nişte tremurici.” 

Adrian Cuculis, avocat: ”Avea uşa deschisă, el nu se afla în imobil, plecase la un prieten de-ai lui. Ghiozdanul pe care îl purta întotdeauna asupra lui alături de celelalte obiecte de uz personal erau în casă. Exista un bol de mâncare, lăsat în grabă, din care ar fi mâncat Mihai. Există şi de acolo suspiciunea că ar fi putut să fie ceva în mâncare.” 

Pe acelaşi subiect

Poliţiştii au deschis anchetă pentru moartea suspectă. Ar avea o primă  ipoteză.  

Adrian Cuculis, avocat: ”Poliţia vorbea despre o supradoză. Eu nu îmbrăţişez ideea aceasta neapărat.” 

Rezultatele toxicologice vor fi gata peste 6 luni. Rudele bărbatului cred şi acum că Mihai ar fi putut să moară din cauza loviturilor primite de la agenţi.

Gheorghe Ghiorghe, tatăl lui M. Ghiorghe: ”Până la ziua decesului pe el încă îl dureau tălpile, îl dureau muşchii la picioare. Mi-a zis că-l doare în spate şi l-ar durera în dreptul ficatului. Bai, tată, nu ţi se trage de la bătaia aia?”

Avocatul şi familia lui Mihai le-au cerut poliţiştilor să reconstituie traseul acestuia din ultima zi de viată cu ajutorul camerelor de supraveghere. Vor să vadă dacă în drumul său din Berceni până în cartierul Ferentari s-a oprit ori s-a întâlnit cu cineva.

Şi celălalt bărbat bătut de poliţişti a murit în urmă cu nici două săptămâni. Avea 51 de ani. Ar fi suferit de o boală gravă, spune Ministrul de Interne, care însă a încurcat victimele între ele. 

Ioan Bode: ”Ultimul, din păcate, cel de-al doilea, suferea de o boală incurabilă. Nu vreau sa intru în alte detalii.” 

Gheorghe Ghiorghe, tatăl lui M. Ghiorghe: ”N-a fost bolnav de nimic.” 

Ulterior, ministerul a clarificat situaţia. 

Nouă poliţişti de la Secţia 16 sunt cercetaţi penal pentru că i-au bătut crunt pe cei doi bărbaţi toamna trecută în zona Eorii Revoluţiei. Totul ar fi pornit de la faptul că victimele le-au cerut agenţilor să poarte mască. Corpul de Control al MAI a deschis o anchetă la Secţia 16 iar ministrul promite să facă datele publice. 

Mihai Ghiorghe, pe 4 martie 2021: ”Am fost dus în acest loc. Am fost dat jos din maşină. M-au ridicat, mi-au dat doi pumni la coaste, în partea dreapta. M-au pus pe jos, cu faţa în sus. Au dat în mine cu picioarele şi cu bastoanele. M-au pus să-mi cer iertare.” 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Victimele poliţiştilor torţionari au murit la 10 zile unul de altul. Șefii Poliţiei spun că e doar o coincidenţă. Ce crede avocatul