Antena Meniu Search
x

UPDATE / Noi FUNERALII de stat organizate la Amatrice, după un protest al locuitorilor zonei afectate de seismul devastator. FOTO, VIDEO LIVE

UPDATE. Oficiali din cadrul Protecţiei Civile au invitat rude ale celor 242 de victime de la Amatrice, dar şi din Accumoli să participe marţi la funeraliile de stat organizate pe ruinele din Amatrice, localitatea cea mai afectată de seism, unde au fost aduse 37 de sicrie.

UPDATE. Oficiali din cadrul Protecţiei Civile au invitat rude ale celor 242 de victime de la Amatrice, dar şi din Accumoli să participe marţi la funeraliile de stat organizate pe ruinele din Amatrice, localitatea cea mai afectată de seism, unde au fost aduse 37 de sicrie.

UPDATE 19:15 - Funeraliile de stat pentru victimele seismului din Italia au început marţi la Amatrice

Sute de oameni înfruntă ploaia pentru a le aduce un ultim omagiu celor care şi-au pierdut viaţa în seismul devastator de săptămâna trecută.

Episcopul de Rieti, Domenico Pompili, a început slujba citind numele victimelor.

Douăzeci şi opt de sicrie, dintre care două albe şi mici, cu jucării de plus deasupra, au fost aduse pentru funeraliile de stat. Iniţial, numărul acestora trebuia să fie de 38, dar 10 dintre ele au fost duse deja la cimitir.

Multe dintre victimele cutremurului sunt turişti care vizitau această aşezare medievală montană. Corpurile lor, dar şi ale altor victime au fost cerute de rude şi înmormântate în alte părţi sau urmează să fie înmormântate în cadrul unor funeralii private.

Steagurile au fost coborâte din nou în bernă, marţi, în Italia, în a doua zi de doliu naţional, cu ocazia acestei ceremonii solemne pe ruinele Amatrice.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Serviciul religios are loc într-o zonă acoperită, construită în noaptea de luni spre marţi, după ce locuitori din Amatrice au protestat faţă de funeraliile organizate în hangarul unui aeroport din Rieti, la aproximativ 65 de kilometri distanţă.

În total 231 de persoane au murit la Amatrice în urma cutremurului din 24 august, iar 11 la Accumoli. Alte cinci persoane au murit în regiunea vecină Le Marche.

Premierul român Dacian Cioloş urmează să participe la funeraliile de stat şi să aducă alinare familiilor celor 11 români care au murit în urma cutremurului.

Cioloş şi ministrul Muncii Dragoş Pîslaru vizitează marţi regiunea devastată de cutremur, în care trăiesc 8.000-10.000 de români.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » UPDATE / Noi FUNERALII de stat organizate la Amatrice, după un protest al locuitorilor zonei afectate de seismul devastator. FOTO, VIDEO LIVE