Antena Meniu Search
x

Video Noul drog Alpha-PHiP la 10 lei face ravagii. Experţii spun că nu au tratamente pentru efectele asupra sănătăţii

Droguri la 10 lei! E noua descoperire a ofiţerilor de la crimă organizată care de dimineaţă au săltat 20 de dealeri care vindeau iluzii ucigaşe la gram, fix în stradă, în văzul tuturor. În timp ce crima organizată face percheziţii în fiecare zi la grupările de traficanţi, în parlament, legea se schimbă iar. Deputaţii vor pedepse mai mari pentru cei care comit infracţiuni din sfera traficului de stupefiante. 

de Redactia Observator

la 04.10.2023, 19:29

Vezi și

Ofiţerii de la crimă organizată  au făcut 10 percheziţii la dealerii de droguri care aprovizionau centrul oraşului. 20 de oameni au fost duşi la audieri

Bogdan Dinu, reporter Observator: Acesta este unul dintre locurile din București în care dealerii se întâlnesc cu consumatorii. Oamenii din zonă sunt deja disperați de apariția lor, motiv pentru care au încercat să le blocheze încăperile pe care aceștia le-au transformat în locuințe. Fără succes, însă, asta pentru că ei se întorc de fiecare dată.

Noul drog face ravagii

Procurorii antimafia spun că un gram de substanţe sintetice se vindea doar cu 10 lei. Alpha-PHiP este noul drog de pe piaţă care face ravagii. 

Pe acelaşi subiect

Gigel Lazăr, specialist antidrog: Nu putem şti întotdeauna care sunt valorile substanţelor active. Efectele perverse ale acestei substanţe în funcţie de cantitate, în funcţie de substanţă, în funcţie de multe alte elemente merg până la tot felul de probleme cardiace.

Traficul se face, de multe ori, la lumina zilei, în zone intens circulate, aşa cum Observator a arătat încă de la începutul lunii trecute. Dar şi la adăpostul nopţii.

Bărbat: Dac-o las acuma, mă dor oasele foarte foarte puternic, foarte puternic, nu pot să merg, simt că...cad jos.

Traficul de droguri, tot mai intens în Europa

Alexis Goosdeel, directorul EMCDDANiciodată nu am avut atât de multe droguri în Europa. Nu suntem pregătiţi, nu avem tratamente pentru acele substanţe noi şi în unele cazuri, la nivel de spital nu ştim prea multe legat despre riscuri asupra sănătăţii.

Consumul de droguri va fi tratat în următoarea şedinţă CSAT ce va avea loc săptămâna viitoare.

Vlad Zaha, criminolog: Instituţiile din CSAT trebuie să se concentreze exact invers, pe trafic de droguri. Nu sunt condamnati marii traficanti pentru ca nu sunt prinşi.

Parlamentarii au depus azi la camera deputaţilor un proiect legislativ, care prevede ca traficanții de droguri să fie condamnați la închisoare cu executare, fără posibilitatea suspendării pedepselor, iar pedepsele să fie majorate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Noul drog Alpha-PHiP la 10 lei face ravagii. Experţii spun că nu au tratamente pentru efectele asupra sănătăţii