Antena Meniu Search
x

Iohannis a convocat CSAT pentru consumul de droguri, considerat risc major la adresa siguranței naționale

Președintele României, Klaus Iohannis, va convoca joi ședința Consiliului Suprem de Apărare, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni. La reuniune va fi abordat fenomenul consumului de droguri în rândul tinerilor.

de Redactia Observator

la 04.10.2023, 12:12

Iohannis a convocat CSAT pentru consumul de droguri, considerat risc major la adresa siguranței naționale
Iohannis a convocat CSAT pentru consumul de droguri, considerat risc major la adresa siguranței naționale - Administraţia Prezidenţială

Joi, preşedintele Iohannis a convocat CSAT pentru consumul de droguri, considerat risc major la adresa siguranței naționale. 

Pe ordinea de zi a şedinței Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la consumul de droguri/alte substanțe stupefiante de către tineri/elevi, dar şi evoluțiile privind situația de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

Totodată, în cadrul reuniunii se va discuta şi despre planul de înzestrare a Armatei României 2024-2033. În cadrul ședinței CSAT vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Iohannis: Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră

Pe acelaşi subiect

Preşedintele Iohannis a declarat pe 11 septembrie că a decis introducerea pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT a combaterii consumului de droguri în rândul tinerilor: „Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli, sunt o provocare”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Vreau să mă refer acum la un fenomen alarmant, cel al consumului de droguri în rândul tinerilor. Este o problemă care preocupă din ce în ce mai mult societatea noastră şi mă bucur că există un interes crescut pentru a putea să găsim soluţii pentru a combate acest flagel. Am decis să introduc pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT acest subiect. Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede şi în şcoli sunt o provocare serioasă la adresa siguranţei individuale şi societale”, spune Klaus Iohannis.

„Este crucial ca tinerele generaţii să înţeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele şi consecinţele dramatice ale consumului de droguri, alcool şi tutun. Prin educaţie şi conştientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor ameninţări. De asemenea, este vital să implementăm programe de educaţie pentru sănătate în şcoli, care să le ofere elevilor toate informaţiile şi instrumentele necesare pentru a face singuri alegeri sănătoase”, încheie Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri politice » Iohannis a convocat CSAT pentru consumul de droguri, considerat risc major la adresa siguranței naționale