Antena Meniu Search
x

Caz șocant în Neamț: O femeie a născut acasă, asistată de soţ, cei doi fiind asistenţi medicali. A ajuns cu hemoragie masivă la spital

O femeie din Târgu-Neamţ a ajuns cu hemoragie masivă la spital, după ce a născut acasă, asistată de soț și de mama ei. Gravida era la a cincea naştere. Soțul a sunat la 112, iar femeia şi pruncul au ajuns de urgenţă, la spital. Gravida a fost dusă pe Secţia de Terapie Intensivă. 

de Angela Bertea

la 18.05.2023, 13:43

Vezi și

Femeia şi copilul sunt în stare buna. Ea a ajuns în stare gravă, la spital, la începutul săptămânii, cu o plagă în zona perineală produsă în momentul naşterii. Copilul avea o greutate de aproape 4,8 kg. Iniţial a fost internată la ATI, dar evoluţia sa fiind una favorabilă, a fost transferată în salon.

Atât femeia de 32 de ani, cât şi soţul sunt asistenţi medicali. Potrivit IPJ Neamţ, femeia a ajuns ulterior la spital cu sângerări genitale, resturi placentare şi anemie.

"Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Târgu-Neamţ s-au sesizat cu privire la faptul că o femeie din Târgu-Neamţ, în timp ce se afla în imobilul său, ar fi dat naştere unui copil, asistată de soţul ei, ambii fiind asistenţi medicali. Ulterior, la aceeaşi dată, femeia a fost transportată la o unitate medicală din judeţul Neamţ, atât ea, cât şi bebeluşul aflându-se în stare bună. La acest moment, nu au fost identificate elementele constitutive ale vreunei fapte de natură penală", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, inspectorul Ramona Ciofu.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ au precizat că gravida a dat naştere, pe cale naturală.

Pe acelaşi subiect

Femeia şi soţul sunt asistenţi medicali

"Echipajul SAJ Neamţ a constatat că lehuza avea parametrii hemodinamici în limite normale şi sângerare post-naştere fiziologică. Delivrarea placentei s-a produs fiziologic, înainte de sosirea ambulanţei. Nou-născutul era în stare general bună. Mama şi nou-născutul au fost preluaţi de către ambulanţă şi transportaţi la Spitalul Orăşenesc 'Sf. Dimitrie' Târgu-Neamţ. Pacienta a fost investigată clinic şi paraclinic în spital, i-a fost acordată asistenţa medicală necesară plăgii perineale pe care o prezenta, a primit tratament specific şi este internată în Secţia Obstetrică Ginecologie. Precizăm faptul că naşterea pe cale naturală a unui copil cu greutate mare poate provoca rupturi perineale", au subliniat reprezentanţii DSP Neamţ.

Acest caz vine la câteva zile după ce o femeie din Piatra Neamţ a născut acasă, iar la două zile a decedat la spital. Se pare că a fost ajutată de o femeie pe care a găsit-o pe o reţea de socializare. 

Mircea Onofriescu, medic Obstetrică şi ginecologie Maternitatea Cuza Vodă Iaşi: Rugăm populaţia să înţeleagă că aceste naşteri la domiciliu nu sunt permise, nu sunt legale şi riscul de deces al mamei, dar şi al nou-născutului este foarte mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Caz șocant în Neamț: O femeie a născut acasă, asistată de soţ, cei doi fiind asistenţi medicali. A ajuns cu hemoragie masivă la spital