Antena Meniu Search
x

Video O româncă arată preţurile dintr-un supermarket din Elveţia. "Prețuri ca în România, dar salarii de pe altă planetă"

O româncă prezintă într-un videoclip postat pe TikTok ce preţuri are supermarket cunoscut din Elveţia. Deşi locuieşte în Germania, femeia preferă să meargă la cumpărături în ţara vecină pentru calitatea produselor, dar şi pentru preţurile lor accesibile.

de Redactia Observator

la 27.03.2024, 11:53

O româncă arată preţurile dintr-un supermarket din Elveţia. "Prețuri ca în România, dar salarii de pe altă planetă"
O româncă arată preţurile dintr-un supermarket din Elveţia. "Prețuri ca în România, dar salarii de pe altă planetă" - TikTok

Elveţia este o ţară cunoscută atât pentru nivelul de trai ridicat, cât şi pentru preţurile mari pe care le au produsele. O româncă a ţinut însă să demonteze acest mit şi a filmat ce preţuri sunt la un supermarket din ţară.

"10 kg de zahăr la promoție, 9 franci"

"Nu-i o țară ieftină, dar cred că se compensează. Desigur, prețurile sau mai mari decât în Germania, dar și salariul minim brut este în jur de 24 de franci pe ora. Un lapte Bio, 1.95 franci, 10 ouă bio, 7.95 franci, iaurturi marca proprie, 0.60, untul care nouă ne place foarte mult, pentru 200 de grame, 3.6 franci. Un kg din această cafea e aproape 17 franci, un kg de cafea marca proprie, 6 franci. La carnea de vită prețurile încep de la 33 de franci.", a spus românca pe TikTok.

Femeia a prezentat şi preţurile la carne, precizând că puiul are o calitate foarte bună în Elveţia.

Pe acelaşi subiect

"Un pui costă 20 de franci, dar într-adevăr calitatea cărnii de aici este foarte bună. Desigur, dacă va orientați către oferte sau către marca proprie a supermarketului, atunci kilogramul de pui este 7.35 franci. E foarte puțin. 10 kg de zahăr la promoție, 9 franci. Pentru ciocolată elvețiană, cel mai mic preț e 1.6 franci."

Mai mulţi români au comentat la videoclip că preţurile sunt aproape la fel ca în România, deşi salariile sunt total diferite.

"Prețuri ca în România, dar salarii de pe altă planetă", este reacţia unuia dintre ei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » O româncă arată preţurile dintr-un supermarket din Elveţia. "Prețuri ca în România, dar salarii de pe altă planetă"