Video În pieţe, legumele costă şi cu 20% mai mult decât la supermarket. Cele mai scumpe: salata verde, ridichiile şi ceapa
Legumele din pieţe s-au scumpit de când a început postul Paştelui. Clienţii calculează că salata verde, ridichile şi ceapa sunt în topul celor mai mari preţuri. Iată cât ne costă acum o salată în comparaţie cu săptămâna trecută.
Clienţii prospectează mult piaţa până să cumpere legume şi ajung, invariabil, la aceeaşi concluzie. "Față de săptămâna trecută s-au scumpit, da. Probabil dacă o să fie mai multe recolta o să se ieftinească", spune un român. "Totul e mai scump, dar ce să facem?", se întreabă un altul.
Legumele din pieţe s-au scumpit
Cei care fac cumpărăturile des din piaţă fac comparaţie cu preţurile de zilele trecute. "Aici, în cea mai mare piață din București găsim roșii și castraveți de la 20 de lei kilogramul, 4 lei salată și 2 lei legătură de ceapă", arată Cristina Tănasă, reporter Observator,
În majoritatea pieţelor, clienţii cumpără legume mai scumpe cu 15 - 20 la sută. Salata verde, ceapa nouă şi ridichile costă, însă, aproape dublu faţă de acum două săptămâni. Unii încearcă să vadă jumătatea plină a paharului. "Prefer în locul supermarket-urilor piața locală, foarte bine aprovizionată. S-au mai scumpit, dar ne adaptăm", zice un român.
"Două roșii mari, 7 leuți, doi castraveți, 5 lei. O ceapă, o ridiche și o salată... în total 20 de lei. Pe lângă o salată proaspătă, masa de post mai poate fi completată cu o mâncare din fasole, cartofi sau ciuperci. Cine dorește și desert, o caserolă de căpșuni costă 12 lei", spune Angela Bertea, reporter Observator.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰