Antena Meniu Search
x

Video "O simt ca un pumn în plex". A ales moartea la doar 16 ani pentru că suferea din dragoste. Fata pe care o iubea elevul din Bacău are nevoie de consiliere psihologică

Eşecul în dragoste l-a făcut pe un adolescent din Bacău să renunţe la viaţă. Elevul de 16 ani a fost găsit fără viaţă, în baia internatului şcolar. Băiatul şi-a explicat gestul şocant printr-un mesaj lăsat în telefon. Este a doua astfel de tragedie în ultimele 10 zile. În Alba Iulia, un alt elev şi-a luat viaţa, la 15 ani. Psihologii spun că este o vârstă critică, în care adolescenţii au nevoie de tot sprijinul emoţional din partea familiei. Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 19.01.2024, 17:14

Vezi și

Tragedia a avut loc azi noapte, în căminul liceului tehnologic "Anghel Saligny" din Bacău. Băiatul de 16 ani a aşteptat până când toţi colegii au adormit, s-a dus în baie şi şi-a pus capăt zilelor, în cabina de duş. 

 A ales moartea la doar 16 ani pentru că suferea din dragoste

Clara Mihociu, reporter Observator: Adolescentul a fost găsit inconştient în baia internatului chiar de către colegul său de cameră. Era ora 6 dimineaţa. Toţi elevii se pregăteau să meargă la ore. Imediat ce l-a găsit, l-a anunţat pe pedagogul din cămin care a sunat la 112.

La faţa locului au sosit echipajele de intervenţie, dar, din păcate, acestea nu au mai putut face nimic, decât să confirme decesul. La 112 s-a sunat şi pentru un alt elev din cămin, care, când a auzit ce s-a întâmplat, a făcut atac de panică. De altfel, tragedia i-a şocat pe toţi cunoscuţii tânărului.

Pe acelaşi subiect

Crisalinda Nona Irimia, directoarea liceului: Acest copil nu a dat niciodată niciun semn. Era un copil introvertit, un copil bun, care nu a făcut niciodată nicio problemă, nu a ieşit în evidenţă în mod negativ niciodată. Pentru noi este o mare surpriză şi o durere extraordinară pentru toată lumea.

Gabriel Dumitrache, purtător de cuvânt IPJ Bacău: Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz şi efectuează cercetări în cazul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. 

Poliţiştii au descoperit în telefonul băiatului un mesaj în care acesta spunea că a recurs la gestul extrem pentru că suferea din dragoste. 

Ramona Roman, psiholog clinician şi psihoterapeut: O simt ca un pumn în plex, pentru că ei sunt necopţi. Iar impactul cu prima iubire, impactul cu primele sentimente romantice, cu iubirea asta, fluturaşii în stomac, au uneori un efect uneori extraordinar, alteori poate fi devastator.

Atât fata de care tânărul era îndrăgostit, cât şi colegii de cămin vor primi acum consiliere psihologică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "O simt ca un pumn în plex". A ales moartea la doar 16 ani pentru că suferea din dragoste. Fata pe care o iubea elevul din Bacău are nevoie de consiliere psihologică