Antena Meniu Search
x

O tânără din Argeş a furat mii de lei de la părinți, apoi i-a înlocuit cu bancnote false. Totul s-a aflat la schimbul valutar

O tânără, suspectată că a sustras o sumă în valută de la părinţi şi a înlocuit-o cu bancnote falsificate, a fost reţinută într-un dosar instrumentat de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

de Redactia Observator

la 25.04.2024, 16:07

O tânără din Argeş a furat aproape 4.000 de lei de la părinții ei, apoi i-a înlocuit cu bancnote contrafăcute. Totul s-a aflat când au vrut să schimbe valuta
O tânără din Argeş a furat aproape 4.000 de lei de la părinții ei, apoi i-a înlocuit cu bancnote contrafăcute. Totul s-a aflat când au vrut să schimbe valuta - Shutterstock

Potrivit unui comunicat transmis joi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, tânăra este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, falsificarea de monede şi punerea în circulaţie de valori falsificate.

"Din cercetări s-a stabilit că, în cursul anului 2023, tânăra de 24 de ani ar fi sustras de la domiciliul părinţilor săi o sumă de bani, în valută, înlocuind-o cu bancnote contrafăcute. Ulterior, persoana vătămată, fără vinovăţie, ar fi încercat să convertească în lei o parte din suma de bani deţinută în valută", se precizează în comunicat.

Poliţia a confiscat banii şi mai multe dispozitive

În cursul zilei de miercuri, anchetatorii au efectuat o percheziţie la locuinţa tinerei din municipiul Bucureşti, unde au fost descoperite şi ridicate un telefon mobil, două laptopuri şi 75 de bancnote susceptibile a fi falsificate, însumând valoarea de 3.750 de dolari.

Poliţiştii Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor din cadrul BCCO Piteşti au dispus reţinerea tinerei pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentată în faţa procurorilor, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

"Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale", se mai menţionează în comunicatul IPJ Argeş. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » O tânără din Argeş a furat mii de lei de la părinți, apoi i-a înlocuit cu bancnote false. Totul s-a aflat la schimbul valutar