Antena Meniu Search
x

Video Cum se spală corect mașina la self wash. Trucul pe care mulți șoferi nu îl știu

Printre ultimele pregătiri de Paște se numără și curățarea mașinilor. Șoferii au luat cu asalt, astăzi, spălătoriile auto. Cei mai mulți le-au preferat pe cele de tip self wash. Nu doar pentru că durează mai puțin, dar și pentru că e mai ieftin. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 04.05.2024, 20:01

Vezi și

Paștele trebuie să ne prindă cu casa curățată. E una dintre tradițiile pe care românii le respectă cu sfinţenie. Obiceiul include, pentru mulţi, şi maşina. Mai ales că acestea pot fi spălate la aproape fiecare colț de stradă. Iar variantele nu sunt puține.

  • Bogdan Dinu, reporter Observator: La o spălătorie clasică, prețul pentru curățare interior-exterior depășește 100 de lei. Avem, însă, și alternative mai ieftine. Putem să ne spălăm singuri mașina la spălătorii de tip self-wash. Un minut de spălare, adică un jeton, costă 5 lei.

Ideea de a plăti doar 10-15 lei pe o spălare îi bucură pe cei mai mulți dintre șoferi. Chiar dacă asta presupune să pună singuri mâna pe furtun. Doar că nu toți știu cum să își spele corect mașina.

  • Mihai Beldie, vlogger auto: Primul aspect important este prespălarea. Este foarte important să reducem temperatura caroseriei în așa fel încât spuma să lucreze la fel pe toată caroseria, să nu avem zone care să rămână pătate după ce clătim mașina.
Pe acelaşi subiect

Cum se spală mașina la self wash. După ce caroseria este clătită prima oară, aplicăm spuma

  • Mihai Beldie, vlogger auto: Până lăsăm spuma să lucreze pe caroserie, recomandarea mea este să aplicăm și pe jante o soluție de jante. Soluția de jante este mult mai puternică decât spuma activă ce o aplicăm pe caroserie.

Motiv pentru care cele două soluții nu trebuie amestecate. După clătire, mai aplicăm o dată un strat de spumă, pentru a nu folosi peria. Iar apoi clătim din nou. Daca folosim totuși peria, important este să o curățăm cu atenție, ca să nu ajungă impuritățile pe mașină.

  • Mihai Beldie, vlogger auto: Ultimul pas este uscarea caroseriei. Important, cârpele cu microfibră sunt recomandate, dar mare atenție să le spălați înainte de fiecare utilizare.

Pericolul de a zgâria tabla există și dacă folosim o cârpă murdară. De asemenea, util e și aerul comprimat pentru îndepartarea stropilor de apă. În caz contrar, când plecăm, praful se pune din nou imediat pe caroserie. 

Am parcurs toți cei șase pași în mai puțin de 30 de minute. Iar pentru proces am folosit doar patru jetoane, adică 20 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 57 voturi
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri Auto » Cum se spală corect mașina la self wash. Trucul pe care mulți șoferi nu îl știu