Antena Meniu Search
x

Paharele zboară, iar instrumentele muzicale cântă fără să fie atinse, la Oradea. Muzeul Iluziilor şi-a deschis porţile

Paharele zboară prin aer, apa se ridică singură iar instrumentele muzicale cântă fără nicio atingere. Vorbim de Muzeul Iluziilor din Oradea!

Vezi și

Paharele zboară prin aer, apa se ridică singură iar instrumentele muzicale cântă fără nicio atingere. Nu vorbim de lucruri de domeniul fantasticului, ci de un muzeu al iluziilor. Se întâmplă la Oradea, acolo unde vizitatorilor li se prezintă nu doar fenomene magice, ci şi explicaţiile ştiinţifice din spatele lor.

Pare un număr reuşit de magie. Şi totuşi, există o explicaţie. De fapt, paharele s-au electrizat şi s-au respins între ele. Totul cu ajutorul generatorului Van De Graaff. E doar una dintre iluziile prezentate în cadrul unui concept unic în ţară. Şi în spatele fiecărui truc stă tot ştiinţa. 

Aici, apa pare că se ridică de una singură, la fel şi mingile. Totodată, instrumentele cântă fără să le atingi. 

Spectacolul a fost primit cu entuziasm de elevi. Dar pe lângă o porţie de magie, au primit şi explicaţii logice pentru fiecare iluzie. 

Dan Colţea, prezentatorul muzeului:

Este un muzeu al iluziilor mobil. Lucruri în spatele cărora este ştiinţa, asta încercăm noi să le transmitem. Îi aşteptăm cu oglinzi care deformează, îi aşteptăm cu un pat cu cuie, cu un zoetrop, strămoşul animaţiei. 

Toate pot fi văzute la Muzeul Iluziilor din Oradea. Conceptul, popular în marile oraşe ale lumii, a ajuns pentru prima dată în România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Paharele zboară, iar instrumentele muzicale cântă fără să fie atinse, la Oradea. Muzeul Iluziilor şi-a deschis porţile